luni, 3 septembrie 2012

raw vegan_ pâté din legume



Pâté- urile sunt un deliciu pentru orice oră a zilei, şi încununează cu mare succes antreurile.
Şi cum piaţa este plină cu multe legume autohtone, chiar dacă este ceva mai zgârcită decât anul trecut, m-am hotărât să profit din plin.




Ingrediente:
1 felie ţelină medie (cam 2cm)
1 morcov mediu
1 măr mediu dulce
1  dovlecel micuţ
3-4 ciuperci
1 avocado foarte copt
3 căţei de usturoi (oţional)
4 linguri seminţe dovleac
2-3 linguri seminţe de cânepă decorticate
sare
oregano
mărar
3 linguri ulei floarea soarelui presat la rece
 


Preparare:
Pune într-un blender seminţele de dovleac  hidratate cam 4 ore, mixează  câteva secunde, apoi adaugă toate ingredientele, mai puţin mărarul şi oregano şi mixează până obţii o pastă. Răstoarnă într-un bol, amestecă  oregano, mărar mărunţit şi sarea. 



Întinde pe o crochetă puţin din acest pâté şi te răsfaţă cu aventuri de-o vară, căci în farfuria ta, grădina te-a fermecat cu parfumuri de neuitat. Întinde mâna şi simte pulsul şi freamătul grădinii care, cu parfum de rouă-ntârziată îţi dăruieşte cu nostalgie, verde împlinit de toamnă abia sosită.
 

Un comentariu: