Mă crezi că
până nu de mult nu am ştiut adevăratul gust
al ciupercilor? Atunci când le preparam se înmuiau şi se îmbibau de apă şi nu
prea eram fan, dar acum… Ei bine, acum am avut o adevărată surpriză, căci
textura ciupercii este alta decât cea
fiartă. Este compactă, dar fragedă, dulce, soft, o adevărată încântare! Când am
gustat prima oară dintr-o ciupercă crudă (şi, din păcate, trebuie să recunosc
că până acum nu am făcut-o!), am rămas uimită şi m-am bucurat precum un copil
care şi-a găsit jucăria preferată.
Ingrediente:
9 pălării
de ciuperci champignon
1 morcov
mijlociu
1 ceapă
albă micuţă
2 linguri
ulei sâmburi de struguri extravirgin
mărar tocat
mărunt
cimbru
sosul de roşii:
2 roşii
coapte şi zemoase
2 căţei de
usturoi
1 lingură
ulei sâmburi de struguri extravirgin
cimbru
tarhon
Preparare:
Spală
ciupercile la jet de apă rece, dar rapid să nu se îmbibe de apă, după care
rupe-le codiţa (le poţi folosi la o salată) şi pune-le pe un şervet de hârtie
să se scurgă de apă, după care pune două fire de sare (opţional) si câteva
picături de ulei din sâmburi de struguri. Lasă câteva minute la macerat, iar
între timp spală morcovul şi rade-l pe răzătoarea mică, curăţă ceapa şi
mărunţe-o. Amestecă morcovul şi ceapa, mai pune puţin ulei, cimbru mărunţit şi sare,
dar foarte puţină sau deloc, căci morcovul este atât de parfumat şi de dulce
încât nu este nevoie de sare. Umple pălăriile ciupercilor cu acest amestec şi
asezonează cu mărar tocat.
Sosul de
roşii este foarte simplu de preparat: aşezi într-un blender toate ingredientele
şi le mixezi până obţii o cremă fină.
Sosul de
roşii, poţi să-l foloseşti la mai multe salate sau legume, dar despre acest
lucru am să-ţi povestesc altă dată.
Ştii ce-am
făcut când am terminat?! Mi-am înfipt furculiţa cu nerăbdare ascunsă, căci nu
foamea m-a îndemnat ci, mai degrabă, culorile diafane şi delicate care se
răsfirau în farfurie, iar nările-mi somnolente s-au trezit la atingerea
delicată a parfumului de morcov. Nu, nu m-am înşelat, morcovul, dulce zemos,
zglobiu şi alintat, îşi răsfiră cu dragoste trena aurie îmbrăţişând tandru
ciupercile aşezate cuminţi în farfurie. Un
deliciu pentru toate anotimpurile să-l poţi lua cu tine peste tot.
buna seara, am incercat reteta aceasta este foarte buna, ciupercile i-mi aduc aminte de padure si aer curat, am incercat cu guacamole si sosul din drojdie inaciva(reteta Ligiei Pop) e super, multumim si la mai multe
RăspundețiȘtergereSalut Monica,
RăspundețiȘtergereSi eu am fost placut surprinsa de acest amestec, si sincer vorbind, l-am mai incercat, a meritat.