Toată iarna
am mâncat dovlecei fără gust şi visam la aceste zile toride de vară când, cu
coşul de nuiele, îmi fac rondul prin grădină şi-l umplu cu dovlecei dulci şi
rotunjori.
Ei bine a
venit şi acea zi şi , cu gândul la mese îmbelşugate, pline cu legume şi fructe
din propria grădină, îmi umplu micuţul meu coş de nuiele şi fug în răcoroasa
mea bucătărie de vară.
Şi dacă
este foarte cald, o supa cremă, rece şi răcoroasă este un dar divin, deci, prin
urmare, supele sunt preferatele mele în această perioadă.
Să-ţi
povestesc de o supă cremă care, de multe ori este prinţesa prânzului meu, şi,
spre fericirea mea, şi a lui Paul.
Ingrediente:
1 dovlecel
mijlociu
1 felie
ţelină
1 ardei
gras românesc galben de mărime mijlocie
½ cană caju
hidratat 3-4 ore
½ avocado
2-3 căţei
de usturoi (opţional)
1 ½ căni
apă
sare
mărar,
cimbru
seminţe de
cânepă decorticate
Uite cum să
prepari:
Dovlecelul
lasă-l cu coajă, doar să-l speli bine în apă rece, taie-l în cuburi şi
răstoarnă-l în blender.
Adaugă
toate ingredientele, mai puţin mărarul, cimbrul şi seminţele de cânepă.
Mixează
totul foarte bine până ce se obţine o cremă foarte fină. Dacă mixezi mai mult
de 1 minut, este bine să faci pauză 1-2 minute ca să se răcească cuţitele blenderului.
Toacă
mărunt mărarul şi cimbrul, răsfiră peste supă şi îmbogăţeşte-o cu seminţe de
cânepă decorticate.
Surpriză
totală. Atât de delicată şi rafinată că stau şi mă întreb dacă nu cumva toată
bogăţia zeilor este ascunsă în farfurie.
Dulce şi
prietenoasă, mă îmbrăţişează cu arome ce parcă acum le descopăr, parfum
proaspăt de grădină fremătând de adieri dulci şi clipe de iubiri de verde
infinit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu