Nu tânjesc
după vremurile când eram robot de bucătărie, când stăteam ore întregi în faţa
plitei…
Da, dar,
din când în când un dulce parcă mă mai îmbie.
Cine crede
că nu te poţi distra în bucătărie preparând dulciuri raw se înşeală. Aşa cum spuneam, prefer mai mult să mănânc
fructe în loc de prăjiturele, dar sunt ocazii în care doresc să-mi impresionez
prietenii, să le arăt că sunt multe reţete raw care pot fi devorate şi de non
raw. Ei bine, cu mingiuca ciocolatie am avut succes în faţa lor. Vreau să-ţi
spun că o tavă destul de mărişoară s-a golit complet, ceea ce mi-a făcut
plăcere: reuşisem!
Ingrediente:
2 căni nuci
autohtone
½ cană
migdale
1 cană
seminţe floarea soarelui + bostan
8 smochine
1 cană
stafide
6 curmale
2 linguri
miere polifloră (este mai parfumată)
Umplutura:
3 linguri
praf de roşcove
½ cană nuci
caju
1 lingură
miere de albine
2-3 caise
Pomada:
1 lingură
cacao raw
2 linguri
praf roşcove
Preparare:
Pune nucile
la înmuiat cu o zi înainte, dar ai grijă să schimbi apa cât mai des. Ai să vezi
ce maro se colorează, de la iod.
Pune la
înmuiat şi migdalele tot cu o zi înainte, iar nucile de caju se pot hidrata
doar 4-5 ore. Seminţele, smochinele, stafidele şi curmalele le poţi pune la
hidratat tot cu 4-5 ore înainte. Cred că asta este singura „corvoadă” pentru un
raw vegan, să ştie ce mănâncă pentru a pune la înmuiat din timp nucile sau seminţele, în rest totul decurge
de la sine.
După ce
s-au înmuiat migdalele curăţă-le de coajă. Eu aşa am făcut, nu mi-a luat decât 5
minute. Pune într-un blender nucile, migdalele, seminţele,
smochinele,stafidele, curmalele şi mierea de albine. Mixează până ce se
mărunţesc toate bine. Ai grijă că aluatul rezultattrebuie să fie destul de
compact, iar dacă nu se pot mărunţi din lipsă de lichide, doar atunci adaugă
puţin din apa în care s-au înmuiat curmalele.
Umplutura:
Spală
caisele, taie-le în cubuleţe de 1cm şi tăvăleşte-le în praf de roşcove (1
lingură).
Separat, fă
o cremă de caju astfel: pune în blender nucile, 2 linguri de apă, mierea de
albine şi praful de roşcove. Mixează până ce obţii o crema groasă.
Umezeşte-ţi
mâinile cu puţină apă rece şi modelează
biluţe în care pui la mijloc un cub de
caise şi puţină ciocolată de caju. Rotunjeşte
în palme aceste bile şi dă-le formă sferică.
Separat,
amestecă tăvălitura pentru pomădare: cacao şi praful de roşcove.
Tăvăleşte
bomboanele în pomadă după care aşează-le pe un platou.
Cam atât….
nu-i aşa că nu a fost greu?!
Şi cât
poate fi de plăcut să plimbi cu plăcere mingiuca ciocolatie în palmele
fremătând, cu nările încântate de miros proaspăt de ciocolată….
… dar
surpriza este ascunsă în faldurile dulci de nuci, atunci când, cu poftă
neascunsă, muşti fără să te sfieşti… parfum de cais fremătând de emoţii te
întâmpină şi, dulce şi diafană, ciocolata te alintă aducând clipe de alint în
dimineţi târzii.
Arata super prezentarea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mandala
RăspundețiȘtergeredar si gustul.....