Pe zi ce
trece, descopăr cât de minunat poate fi avocado, cu adevărat dar al zeilor
pentru noi, pământenii. Dacă la început de drum raw nu-l agream deloc, încetul
cu încetul am început să descopăr noi plăceri culinare alături de el şi acum ,
pot spune, nu există săptămână fără 2-3
avocado în meniu cu diferite combinaţii.
Paté-urile
rămân preferate pentru că le pot consuma la orice oră şi sunt preferate la mese
mixte, unde ne întâlnim mai mulţi, eu fiind singura raw. Şi totuşi paté-urile
cu acovado au un adevărat succes. Şi cum imaginaţia te poate ajuta la foarte
multe combinaţii, uite ce am mai preparat nu de mult:
Ingredinete
1
avocado foarte bine copt
1 cană
grâu încolţit (cu firul de 2cm maxim)
1 roşie
1 ceapă mijlocie
2-3 fire
mărar
2-3
linguri seminţe de cânepă decorticate
2-3
măsline de decor
sare
după gust
ulei
presat la rece din floarea soarelui(opţional)
Uite cum
trebuie să faci:
Pune
într-un blender grâul încolţit şi roşia şi le mixeazi până ce obţii o cremă
fină.
Curăţă
avocado şi-l mărunţeşte cu ajutorul unei furculiţe din lemn sau a unui tel
pentru piuré (eu prefer lemnul). Nu mixez avocado pentru că nu-mi place gustul
lui frecat de metal. Este foarte bun dacă îl mărunţeşti manual cu o ustensilă
din lemn, de preferat sau din plastic.
Avocado
când este foarte copt se zdrobeşte foarte uşor. De fapt, avocado trebuie
consumat când este foarte copt şi coaja se pistruiază cu pete maronii şi devine
moale, dar atenţie să nu se strice. În interior, avocado trebuie să nu aibă
pete închise la culoare, şi dacă are, ele trebuiesc înlăturate.
Deci, să
continuăm.
Amestecă
crema de avocado cu crema mixată la care adaugi ceapa şi mărarul tăiate mărunt,
seminţele de cânepă şi dacă doreşti 2-3 linguri de ulei presat la rece din
floarea soarelui.
Eu nu pun ulei atunci
când am avovado în compoziţie.
Să nu
crezi că este banal să te înfrupţi din aceste daruri minunate pe care, prea
blândul nostru Pământ, ni le dăruieşte necondiţionat, cu atâta dragoste.
Şi acum
a fost la fel, o plăcută aventură ce mă plimbă pe tărâmuri îndelung visate, cu
soare blând şi lanuri aurii, căci ce poate fi mai plăcut ca o vacanţă însorită
în vise dulci?
Închide
ochii şi visează, gust pufos şi diafan îţi invadează fiinţa. Cu câtă duioşie
îţi mângâie fiinţa şi te răsfaţă cu dar divin şi, miros verde de mărar te
cucereşte pe vecie.
Important este sa se manance cat mai natural, cu cat mai putine e-uri!
RăspundețiȘtergereAsa este dinti albi. E-urile sunt adevarate otravuri. Din pacate legislatia in vigoare permite folosirea lor si putina lume se informeaza cam ce inseamna aceste E-uri.
RăspundețiȘtergereNu am experienta cu bucataria raw vegan si de asta o sa pun o intrebare: cam cat tine o astfel de mancare la frigider pana sa se oxideze? Multumesc frumos! :)
RăspundețiȘtergereEu nu tin deloc mancarea preparata, Prepar atata cat consum, si o consum imediat, Ea incepe sa oxidere din momentul prepararii, deci, cu cat sta mai mult cu atat isi pierde din proprietati oxidandu-se. Am incercat chiar sa le videz cu vasele zepter. Nu oxideaza foarte mult, dar tot face deasupra o crusta de alta culoare, deci oxideaza si-si schimba gustul. Deci, de preferat, cum faci mancarea cum trebuie s-o consumi.
RăspundețiȘtergereTotusi, nu trebuie sa te sperii pentru ca nu dureaza mult prepararea , maxim 15 minute, deci mult mai putin decat mancarea preparata termic.
Eu zic ca merita sa faci in fiecare zi mancare cruda care dureaza 15-20 minute maxim, si cu siguranta ca este sanatoasa si foarte gustoasa!