Fac ce fac
şi mă întorc cu mare plăcere la caju şi avocado. De această dată le-am înfrăţit
şi am obţinut o cremă delicioasă.
Dacă stau
bine şi mă gândesc, micile mele
experienţe raw mă încântă şi au
fost puţine dezastrele culinare.
Aici a fost
inspirat amestecul şi iată că a ieşit o cremă delicioasă.
Ingrediente
1 avocado
foarte copt
1 cană caju
3-4 fire de
ceapă verde
sucul de la
½ lămâie
mărar cât
îţi place
sare
Ceea ce-mi
place la reţetele raw este rapiditatea cu care se fac, simple şi prietenoase.
Nu vorbesc de complicatele torturi şi prăjituri care şi ele îşi merită timpul
petrecut în bucătărie.
Pentru
început pune la înmuiat nucile de caju. Este de ajuns doar 3-4 ore, după care
clăteşte-le în jet de apă rece. Răstoarnă-le într-un blender şi le mixează cu
puţină apă până ce obţii o cremă destul de consistentă. Este bine să pui apă
puţin câte puţin şi dacă se lipeşte de pereţii blenderului, foloseşte o spatulă
din lemn şi, din când în când,
dezlipeşte compoziţia, după care mai mixează. În ultimul timp folosesc
blenderul vertical de mână si iese foarte bine, unde mai pui că muncesc mai puţin.
Separat,
curăţă avocado de coajă şi sâmbure şi-l pasează cu o furculiţă sau spatulă din
lemn.
Spală şi
toacă mărunt frunzele de ceapă şi mărar.
Amestecă
toate acestea şi mai adaugă sucul de lămâie şi sarea.
Delicateţe
şi savoare, mângâiere diafană şi prietenie, toate le întâlnesc în dărnicia lor
divină.
Cât poate
fi de înălţător să simţi dragostea grădinii ce se revarsă cu parfum asupra
viselor şi dorinţelor tale!
Am luat şi
am gustat din această cremă, şi fiori dulci m-au cuprins. Nu am ştiut să-i dau
o definiţie, nu am ştiut cu ce nume s-o botez. Diafană şi delicată mi-a cuprins
cu prietenie simţurile, mi-a mângâiat cu tandreţe visele şi mi-a dăruit o clipă
de răsfăţ.
o sa incerc reteta !
RăspundețiȘtergere