Hrişca
bio este divină, parol!
Este
multă lume care cumpără hrişca prăjită de la plafar, şi, apoi, se plânge că
este imposibilă la gust.
Aşa este,
dar trebuie să-ţi spun că eu consum doar hrişca bio crudă, care este un alt
soi, de culoare galben verzui deschis.
Nu se compară la gust, pot spune chiar că sunt două gusturi total diferite.
Deci, încearcă, ai să vezi ce diferenţă este.
Hrişca o
folosesc şi în mâncăruri sărate, dar şi la desert.
Ingrediente pentru 2 porţii
1 cană
hrişcă bio
1 avocado
foarte copt
1
dovlecel mic
1 morcov
1 roşie
coaptă mărişoară
1 ceapă
verde (de preferat frunzele)
1
legătură pătrunjel
cimbru,
sare, busuioc
2-3
linguri ulei presat la rece din seminţe de floarea soarelui
2 linguri
seminţe floarea soarelui
2 linguri
seminţe de bostan
Spală
bine hrişca în mai multe ape până ce apa rămâne curată, după care lasă la
hidratat în apă rece cam 5-6 ore, mai bine chiar de seara până a doua zi. Dacă
ţii în apă hrişca vreo 24 ore ea germinează. Este bine şi aşa.
Pune în
blender roşiile, seminţele de bostan şi floarea soarelui ce au fost hidratate
4-5 ore, uleiul, sare.
Rade pe
răzătoare morcovul şi dovlecelul, taie în cuburi avocado , toacă mărunt ceapa
şi pătrunjelul, după care le amestecă pe toate cu hrişca, crema de roşii şi
cimbru.
Dacă îţi
place busuiocul, poţi adăuga câteva frunze.
Savoare,
plăcere, mister şi aventură, toate le găseşti aici, căci, misterioasa hrişcă
ascunde taine şi gusturi divine, amestecuri diafane şi parfum de verde
învolburat. Nu te sfii, gustă cu încredere şi vei primi răsplată neaşteptată,
gust de aventură şi tainice doruri de vară însorită.
Imi place mult reteta! O sa incerc si eu :-*
RăspundețiȘtergereMie mi-a placut foarte mult.
Ștergerece fain...ma atrage reteta asta si am sa o fac si eu.multumesc mult!
RăspundețiȘtergereMag, mie mi-a placut foarte mult. Daca ai busuioc proaspat este divin!
ȘtergereIncercat, gustat...foarte bun!!! Felicitari pentru reteta si pentru blog! Anda.
RăspundețiȘtergereMultumesc Anda. Ma bucur nespus ca ti-a placut.
ȘtergereAm facut si mi-a placut foarte, foarte mult. Multumesc si pentru aceasta reteta!
RăspundețiȘtergereCu drag,
Imi pare nespus de bine ca ti-a placut Luciana. Eu ador hrisca (cea verzuie); o folosesc si in supe si la desert.
ȘtergereCat timp se poate pastra la frigider aceasta mancare?
RăspundețiȘtergereEu nu pastrez nici o mancare. Tot ce pregatesc consum imediat pentru ca, odata cu trecerea timpului se produce oxiadare care este toxica. De preferat sa consumi imediat ceea ce prepari. Foarte rar mi s-a intamplat sa-mi mai ramana si am tras la vid, dar tot s-a oxidat stratul de deasupra.
Ștergere