Gata, au
trecut şi sărbătorile, multe, plăcute, duioase.... petrecute la gura
şemineului. Rămâne încă o amintire plăcută pe lângă multe altele. A fost ceva
diferit? Cred că da! Faţă de anii trecuţi, ultimii doi ani au fost foarte
degajaţi, fără prea multă muncă la bucătărie şi cu mult mai multă sănătate. Am
învăţat ceva foarte preţios de când am adoptat acest stil de viaţă: să trăiesc
simplu, dar bogat, să mănânc şi mai simplu, dar sănătos. Cred că am câştigat
mult mai mult decât chiar aş fi bănuit, şi pentru acest fapt sunt fericită.
Şi pentru
că vizitele mele la bucătărie sunt destul de scurte, şi asta chiar îmi place,
prefer şi mâncărurile pe care le prepar să fie cât mai simple şi să nu consum
din timp mai mult de maxim 30 minute.
Dar, mai
bine să-ţi povestesc de o salată pe care o fac destul de des pentru că-mi plac
foarte mult dovleceii... şi avocado... şi roşiile, şi....
Ingrediente
1
dovlecel
1 avocado
foarte copt
1 roşie
3 linguri
caju hidratate 3-4 ore
3 linguri
seminţe cânepă
1
linguriţă cimbru
1
linguriţă oregano
Mixează o
roşie coaptă cu nucile de caju până devin o cremă fină, apoi adaugă miezul de
avocado şi mai mixează foarte puţin până se amestecă toate ingredientele.
Răstoarnă
totul într-un bol şi condimentează şi sărează.
Separat
rade dovlecelul pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-l răstoarnă în bolul cu sosul.
Presară deasupra seminţele de cânepă.
Chiar
dacă eşti grăbit, această salată nu-ţi răpeşte mult timp, dar cu siguranţă îţi
va răpi inima şi dragostea ta. Este dulce acrişoară, simplă şi diafană, delicată şi prietenoasă, şi, cu siguranţă, te
va îmbrăţişa şi te va cuceri cu parfum proaspăt de grădină înrourată.
Am facut si eu azi aceasta salata..este foarte buna.In loc de caju (ca nu aveam)am pus seminte de floarea soarelui..a iesit super buna ,cremoasa..un deliciu :)Multumesc de reteta :)
RăspundețiȘtergereSi eu folosesc mai des semintele de floarea soarelui. Este o alegere minunata.
RăspundețiȘtergere