Atâtea
discuţii pe marginea acestei supe… toată lumea vrea gazpacho, iar eu habar nu
aveam ce era. Ruşinică!
Este o
supă raw (de ceva vreme este „inventată), iar ingredientele principale sunt:
roşii, castraveţi, ardei, dar sunt şi variante diferite la care se pot adăuga
alte ingrediente secundare.
Îi spune gazpacho
andaluz că este originară din sudul Spaniei, Andaluzia, zonă fierbinte, unde o
cană de supă rece crudă ca aceasta face
cât un prânz bogat de pe la noi.
Supa
aceasta se serveşte rece, pentru zile fierbinţi, aşa cum este acum şi cum
doresc să fie întreaga vară.
Iată
varianta mea:
2-3 roşii
foarte coapte
1 ardei
gras verde
1
castravete
1 fir
ceapă verde
2 linguri
ulei de măsline presat la rece
1
linguriţă ulei de susan
2-3 căţei
de usturoi (opţional)
1 felie
ardei iute roşu
2-3 fire
busuioc
sare
neiodată (eu folosesc Himalaya)
De
preparat este foarte simplu, aşa cum s-a dorit iniţial de la această reţetă.
Mixează
într-un blender roşiile, ardeii, usturoiul,castravetele şi uleiurile.
După ce
obţii o supă fină, adaugă ceapa tăiată mărunt şi ornează cu busuioc.
Sincer
să-ţi spun mi-am preparat de multe ori supă raw de roşii pentru că-mi place
foarte mult, dar aceasta a fost o adevărată surpriză. Atât de simplă şi atât de
cuceritoare, cu un gust misterios de roşii pârguite şi tandre mângâieri
spiralate, încât rămâne preferata mea.
mmm,imi imaginez gustul.a cam sosit timpul acestei bunatati.
RăspundețiȘtergereSa speram ca vine caldura ca un gazpacho este minunat... chiar mmmm!
Ștergere