Un desert
simplu şi uşor de preparat este bine venit la orice oră şi în orice zi.
Da, aşa cum
am mai spus, ador dulciurile, un viciu de care nu mă pot detaşa, o încântare a simţurilor.
Am să-ţi
prezint o reţetă uşoară, pe care o poţi prepara fără prea mult efort şi, care,
cu siguranţă, te va cuceri.
Bananele
sunt nelipsite din casă, doar vara mai fac pauză, când fructele de sezon ne
umplu coşurile cu parfumuri şi culori vibrante.
Deci, un
desert de sezon, aş putea spune, este această ruladă raw cu banane.
Pentru
preparare ai nevoie de:
BLAT:
1 cană caju
hidratat 4-5 ore
1 cană
migdale hidratate 8-10 ore
½ cană nuci
autohtone măcinate
1 cană
curmale fără sâmburi hidratate 4-5 ore
½ cană
tărâţe de psylium
1 lingură
cacao raw (eu cumpăr boabe de cacao bio pe care le macin)
Dacă îţi place
mai parfumată poţi adăuga 1-2 linguri coajă rasă de portocală (de preferat bio)
CREMA:
banane fară coajă
După ce s-au
hidratat nucile de caju şi migdalele, le mixezi împreună cu restul de ingrediente
pentru blat. Pentru a deveni un aluat ca plastelina, să adaugi apa în care s-au hidratat curmalele, puţin câte puţin, pentru a nu risca să rezulte un aluat prea
moale sau prea tare. Tine-l la rece ½ de oră, chiar mai mult.
Pe o folie
alimentară, întinde aluatul până obţii un blat de 1- 1,5cm. Aşează bucăţi
întregi de banane decojite, după care rulezi aluatul.
Este delicioasă
şi pentru pitici când vin de la grădiniţă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu