duminică, 24 iunie 2012

raw vegan_cremă de zmeură cu mentă



Ce mult iubesc vara, cine ştie, poate pentru că atunci am făcut cunoştinţă cu viaţa,  în zi de sfârşit de iunie, când grădina este o explozie de verde mângâiată cu dragoste şi duioşie de soarele însorit.
Ce mult iubesc zmeura cea roşie-n obraji şi parfumată cu iz de proaspăt acrişor…
Şi pentru că vara trece zglobie pe lângă mine, trebuie să mă gândesc şi la zilele reci de iarnă şi să le mai colorez cu puţină vară. Pregătesc câteva provizii pentru iarnă şi pun în congelator câteva pungi cu zmeură, dar mă gândesc şi la un desert simplu, care să nu-mi ocupe prea mult timp.



Nu-i aşa că simţi vara cum pulsează-n simţuri când priveşti verdele?

Ingrediente:
300 gr. zmeură
1 banană
1 ceaşcă migdale


2-3 linguri sirop agave
1 mână frunze proaspete de mentă

Preparare:
Culege cu dragoste şi atenţie zmeura care este cea mai coaptă. Eu o culeg şi o aşez direct într-o sită după care o spăl repede la jet de apă rece. Nu este bine să ţii în apă fructele de zmeur căci se îmbibă cu apă şi-şi pierd gustul şi parfumul divin.
Hidratează migdalele  12 ore, şi după hidratare, curăţă-le de coajă apoi mixează-le bine într-un blender adăugând puţin câte puţin din siropul de agave până obţii o cremă fină, apoi adaugă zmeura, banana curăţată şi frunzele de mentă.
Mixează până ce obţii o cremă, şi cam atât. Uşor, nu?


Chiar dacă vara a invadat grădina şi te alintă în fiecare zi , priveşte în pahar şi ai să găseşti şi aici  un petic din însorita, plăcuta, prietenoasa, alintata şi dorita vară. Umpleţi sentimentele cu mireasmă de pădure verde foşnitoare, închide ochii şi visează, căci oricâte dorinţe de vacanţă te-au invadat, aici şi acum ai găsit clipa de vară ascunsă-n  roşcatele parfumate….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu