joi, 19 iulie 2012

raw vegan_ cremă de castraveţi, sau un fel de tzatziki




Castraveţii, dulci şi răcoritori nu trebuie să-ţi lipsească din meniu, mai ales că sunt benefici organismului, medicament  pentru multe afecţiuni.
Este un puternic diuretic, spălând rinichii ajutând la eliminarea pietrelor şi la insuficienţa renală. Castravetele este bun la indigestie ajutând ficatul să prelucreze alimentele  bogate în proteine. Castraveţii sunt un antidot pentru anumite alimente cu un puternic efect cancerigen, cum ar fi nitraţii şi nitriţii prezenţi în mezeluri si produse din carne de care sunt vinovaţi de cancerul de colon, are un efect de curăţire a toxinelor din organism după o masă copioasă cu uleiuri prăjite, cum ar fi cartofii prăjiţi. Coaja castraveţilor stimulează pancreasul ajutând şi pe diabetici. Obezitatea, guta, tensiunea oscilantă, aritmia cardiacă, toate aceste boli sunt ameliorate dacă se consumă castraveţi cruzi cu tot cu coajă.

Zilele trecute am făcut o cremă de castraveţi delicioasă pe care am servit-o cu brocoli marinat...

Ingrediente:
2-3 castraveţi de grădină de mărime mijlocie
2-3 fire de mărar
½ cană caju hidratat 4 ore
3 linguri seminţe dovleac hidratate odată cu caju
3 linguri ulei virgin sâmburi de struguri
3-4 căţei de usturoi
sare


Se prepară repede aşa cum trebuie să fie toată bucătăria raw.
Aşează într-un blender toate ingredientele şi le mixează până obţii o cremă fină.
Cam atât… ce mult îmi place, munceşti puţin, mănânci mult şi eşti sănătos! 

 
Câtă plăcere să simţi parfum de castravete, aşa-i nu?  Parcă toată prospeţimea unei ploi s-a aciuat la tine….
Şi dacă gustul este înnobilat de dulcele caju şi untosul bostan, parfumul este de neuitat şi-ţi aduce clipe unice de  parfum de iarbă proaspăt tunsă şi plimbări desculţe pe roua dimineţii.

2 comentarii:

  1. Salutari de suflet,draga doamna ! Nu stiu daca v-a spus cineva astazi ca sunteti minunata,ca aveti un suflet mare ,luminos,frumos,mult daruitor! Am speranta sa vina mult bine in viata dumneavoastra in toate domeniile si sa va bucurati de stralucire,vitalitate si mai presus de orice de iubire!Am urmarit toate postarile blogului precedent,cu toate ca nu erau raw de la inceput,pentru ca am perceput clar o prezenta luminoasa,un suflet deosebit ,multa dragoste! Mult succes cu noul blog si mai ales multe bucurii personale! Multumesc, Cristina-Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Cristina.
    Da, am trecut treptat la alimentatia crudifora si asa mi-a fost mai usor sa adopt acest stil de viata: usor, lin si placut.

    RăspundețiȘtergere