joi, 27 decembrie 2012

ginger mentol




De Crăciun am băut doar sucuri de casă, nu am fost tentată de cele din magazine. De fapt, să fie vreo patru ani de când nu am mai băut acele sucuri supercunoscute, dar care sunt cumplite pentru organism.
Şi dacă în perioada iernii sucurile din citrice sunt adevărate regine la noi,  Cenuşăreasa este sucul ce face senzaţie, mai ales printre musafirii nedumeriţi. Cine este Cenuşăreasa?

Ingrediente

O rădăcină de ghimbir (ginger) cam de 4-5cm
3 lămâi mărişoare
4 linguri mentă uscată (de preferat din grădină şi nu de la plafar)
2-3 cuişoare
3 litri apa de izvor/plata
300ml sirop de agave
sau
zahăr brut din trestie de zahar 400gr





Stoarce bine lămâile, dar nu arunca coaja rămasă. Taie în cubuleţe coaja şi răstoarnă într-un vas sucul de lămâie şi  cubuleţele de coajă.
Separat rade ghimbirul  prin răzătoarea cu ochiuri mici şi-l răstoarnă şi pe el în vas peste lămâi. Mărunţeşte peste această compoziţie frunzele de mentă, adaugă îndulcitorul ales şi cuişoarele zdrobite. Amestecă bine şi adauga 3 litri de apă.
Lasă la macerat  această compoziţie cam 12 ore, este perfect dacă o faci seara ca să stea toată noaptea la macerat.
A doua zi strecoară bine într-un prosop destul de des. Dacă ţii acest suc la frig poţi să te bucuri de el 2 zile.




Deşi nu-mi era sete, am băut  la început cu nesaţ, ca mai apoi, cucerită de parfum, să încep să simt valul de căldură şi plăcută moleşeală ce puse stăpânire pe mine. Nu pot să-ţi explic ce surpriză plăcută te cucereşte definitiv, căci, puţin cam neplăcut la prima vedere, pune stăpânire pe simţurile tale şi îţi dăruieşte parfum proaspăt de câmpuri înverzite şi răcoarea dulce a dimineţilor de vară. 
Da, ea este Cenuşăreasa despre care îţi povesteam, dulce şi timidă, cuceritoare şi liniştită, ea mi-a îmbogăţit masa cu ceva unic şi de neuitat.

3 comentarii:

  1. After going over a number of the blog posts on your website, I really like your way of writing a blog.

    I book marked it to my bookmark website list
    and will be checking back soon. Please check out my web site too and tell me your
    opinion.

    My website: online graduate certificate

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaai, ce reteta geniala. Maine fac si eu. Aveam niste ghimbir si chiar ma intrebam ce sa fac cu el. :-) Paste fericit

    RăspundețiȘtergere