miercuri, 9 ianuarie 2013

Raw vegan_ salată de dovlecei cu sos de avocado




Gata, au trecut şi sărbătorile, multe, plăcute, duioase.... petrecute la gura şemineului. Rămâne încă o amintire plăcută pe lângă multe altele. A fost ceva diferit? Cred că da! Faţă de anii trecuţi, ultimii doi ani au fost foarte degajaţi, fără prea multă muncă la bucătărie şi cu mult mai multă sănătate. Am învăţat ceva foarte preţios de când am adoptat acest stil de viaţă: să trăiesc simplu, dar bogat, să mănânc şi mai simplu, dar sănătos. Cred că am câştigat mult mai mult decât chiar aş fi bănuit, şi pentru acest fapt sunt fericită.
Şi pentru că vizitele mele la bucătărie sunt destul de scurte, şi asta chiar îmi place, prefer şi mâncărurile pe care le prepar să fie cât mai simple şi să nu consum din timp mai mult de maxim 30 minute.

Dar, mai bine să-ţi povestesc de o salată pe care o fac destul de des pentru că-mi plac foarte mult dovleceii... şi avocado... şi roşiile, şi....

Ingrediente
1 dovlecel
1 avocado foarte copt
1 roşie
3 linguri caju hidratate 3-4 ore
3 linguri seminţe cânepă
1 linguriţă cimbru
1 linguriţă oregano



Mixează o roşie coaptă cu nucile de caju până devin o cremă fină, apoi adaugă miezul de avocado şi mai mixează foarte puţin până se amestecă toate ingredientele.
Răstoarnă totul într-un bol şi condimentează şi sărează.
Separat rade dovlecelul pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-l răstoarnă în bolul cu sosul. Presară deasupra seminţele de cânepă.



Chiar dacă eşti grăbit, această salată nu-ţi răpeşte mult timp, dar cu siguranţă îţi va răpi inima şi dragostea ta. Este dulce acrişoară, simplă şi diafană,  delicată şi prietenoasă, şi, cu siguranţă, te va îmbrăţişa şi te va cuceri cu parfum proaspăt de grădină înrourată.


2 comentarii:

  1. Am facut si eu azi aceasta salata..este foarte buna.In loc de caju (ca nu aveam)am pus seminte de floarea soarelui..a iesit super buna ,cremoasa..un deliciu :)Multumesc de reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu folosesc mai des semintele de floarea soarelui. Este o alegere minunata.

    RăspundețiȘtergere