Un paté
care-mi place foarte mult, delicios şi uşor de preparat este cel din dovlecei,
dulce parfumat.
Şi ca să-mi
alin dorul de vara ce-mi pare atât de
îndepărtată, îmi aduc pe masă un paté din dovlecei.
Ingrediente:
1 dovlecel
mijlociu
½ ceaşcă
caju hidratat 5-6 ore
1 morcov mijlociu
1 morcov mijlociu
1 vârf
linguriţă cimbru proaspăt sau uscat
1-2 căţei
usturoi (opţional)
2-3 linguri
ulei de măsline presat la rece
1 lingura
tahini raw (opţional)
sare neiodată
sare neiodată
Pune
într-un blender nucile de caju hidratate, uleiul, usturoiul şi 2-3 linguri de
apă plată, sare.
Mixează
bine până obţii o cremă de consistenţa unei creme groase. Condimentează cu
cimbru. Separat, mixează dovlecelul tot
la blender până obţii o cremă. Rade morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mici.
După ce ai făcut toate
aceste operaţiuni, amestecă bine toate acestea, apoi adaugă, opţional pasta de
tahini raw (reteta aici).
Mie mi-a
plăcut foarte mult cu tahini pentru că ii adaugă un plus de gust şi parfum, dar
îi aduce şi o uşoară tentă amăruie. Rămâne să hotărăşti singur cum doreşti.
Dar,
oricare variantă vei alege, cu siguranţă vei fi încântat de rezultat.
Ador
dovleceii, ador parfumul lor discret şi proaspăt, dulceaţa lor înviorătoare
ce-mi aduce aminte de clipe tainice din dimineţi târzii de vară.
Este o cremă, un paté
deosebit prin consistenţa sa uşoară şi parfumată, miros proaspăt ce-ţi
înviorează simţurile şi dorinţele de soare mângâietor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu