Până când am
devenit vegană nu eram fan brânză de nici un fel, însă dupa ce am descoperit
dulceata unica a banzei din caju, mi-am schimbat complet optica.
Am avut diferite
încercări cu diferie reţete. Toate au fost minunate, dar aceasta parcă avea
consistenţa bânzei frământate care mi-a plăcut la un moment dat.
Ai nevoie
de:
-2 căni caju
hidratat 5-6 ore
-1 cană nuci
de Brasilia
-1 lingură
ulei de cocos bio
-2-3 linguri
suc de lămâie
-½ linguriţă
sare Nigary
-sare
-chimion
(opţional)
Mixezi bine
nucile de caju care au fost hidratate până devin o pastă compactă si fină,
adăugând treptat apă plată până când
compoziţia are consistenţa unei smântâni mai groase.Adaugi nucile de Brasilia
râşnite, uleiul de cocos, sucul de
lămâie şi sarea de Nigary. Sărezi după gust.
Mi-a iesit
compozitia cam moale si am scurs-o într-o pânză de tifon până a devenit destul
de compactă.
Am mai adăugat
½linguriţă de chimion pentru că-l ador, dar nu este decât opţional.
Eu am servit
cu mare plăcere alături de felii de dovlecei si pesto.
Pesto i-a
dat o nota caldă şi prietenoasă, oferindu-mi o dulce şi misterioasă plăcere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu