luni, 16 martie 2020

Salata de vinete la gratar



Este o salata pentru toate anotimpurile si usor de realizat. Poti s-o servesti asa ca atare, cu socca sau crocehte, paine neagra, sau impreuna cu felii de tofu afumat.  Iubesc vinetele, dar optiunile de preparare sunt destul de limitate pentru mine. Nu agreez nimic prajit si/ sau fript, dar aceste vinete fac o exceptie, mai ales ca nu uzez prea des de ele.
Pentru asta ai nevoie de
·        2 rosii (de gradina, coapte, adevarate! si bio daca se poate), daca nu.... ce poti gasi mai bun
·        1 vanata,
·        2 catei de usturoi,
·        1 lingura muguri de pin
·        1 lingura seminte decorticate de canepa
·        1 lingura ulei presat la rece de susan
·        1 lingura ulei presat de rece din masline
·        2 linguri suc de portocale
·        Sare neiodata (optional)
Primul pas este sa speli vanata si sa o tai transversal  felii cam de 1cm grosime. Incingi un grill. Eu am un grill electric si l-am programat la 270 grade pentru a fi fripte intr-un timp cat mai scurt. Nu le tii mult pentru ca ele sa-si pastreze fermitatea, altfel se vor inmuia. Le tii cam 1 minut, pana se frig usor.  Nu pune sare inainte de frigere, altfel se vor inmuia.
Tai feliile de vinete  cubutele si le amesteci cu rosiile taiate si uleiul ramas. Adaugi mugurii de pin, semintele de canepa, sucul de portocale si cateii de usturoi tocati foarte marunt sau zdrobiti. Am preferat sa-i tai felii
Amesteci usor si... gata. Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu