Este o salata pentru toate anotimpurile si usor de realizat.
Poti s-o servesti asa ca atare, cu socca sau crocehte, paine neagra, sau
impreuna cu felii de tofu afumat. Iubesc
vinetele, dar optiunile de preparare sunt destul de limitate pentru mine. Nu
agreez nimic prajit si/ sau fript, dar aceste vinete fac o exceptie, mai ales
ca nu uzez prea des de ele.
Pentru asta ai nevoie de
·
2 rosii (de gradina, coapte, adevarate! si bio
daca se poate), daca nu.... ce poti gasi mai bun
·
1 vanata,
·
2 catei de usturoi,
·
1 lingura muguri de pin
·
1 lingura seminte decorticate de canepa
·
1 lingura ulei presat la rece de susan
·
1 lingura ulei presat de rece din masline
·
2 linguri suc de portocale
·
Sare neiodata (optional)
Primul pas este sa speli vanata si sa o tai transversal felii cam de 1cm grosime. Incingi un grill.
Eu am un grill electric si l-am programat la 270 grade pentru a fi fripte
intr-un timp cat mai scurt. Nu le tii mult pentru ca ele sa-si pastreze
fermitatea, altfel se vor inmuia. Le tii cam 1 minut, pana se frig usor. Nu pune sare inainte de frigere, altfel se
vor inmuia.
Tai feliile de vinete
cubutele si le amesteci cu rosiile taiate si uleiul ramas. Adaugi
mugurii de pin, semintele de canepa, sucul de portocale si cateii de usturoi tocati
foarte marunt sau zdrobiti. Am preferat sa-i tai felii
Amesteci usor si... gata. Delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu