Ciupercile… ei bine, ciupercile au devenit o piesă de rezistenţă pentru
mine. Şi când spun acest lucru se bazează pe gustul lor soft şi textură
compactă şi uşor dulce. Dar atenţie, indiferent cum le prepari, ai grijă să le
consumi imediat. Se vor oxida repede şi îşi vor schimba culoarea şi gustul.
Ingrediente:
¼ kg ciuperci champignon
mărar
proaspăt
sare după gust
cimbru
Maioneza:
3 linguri seminţe de floarea
soarelui
3 linguri apă
2 căţei usturoi
3-4 linguri ulei extravirgin de
măsline
suc de lămâi (atât cât îţi place de
acrişor)
Preparare:
Pentru început trebuie să faci o maioneză din
seminţele de floarea soarelui. Ţine cam 2 ore la înmuiat seminţele după care
răstoarnă-le într-un blender, adaugă puţină apă (2-3 linguri), sare, şi mixează
până obţii o cremă fină. Răstoarnă în blender uleiul, căţeii de usturoi şi
sucul de lămâie, mixează până ce s-a zdrobit foarte bine şi ai obţinut o
maioneză foarte fină. Nu te speria, această maioneza nu se va tăia niciodată,
aşa cum spune şi Mimi Walter De la ea am luat reteta de maioneza care este deliciosa, te asigur.
Spală ciupercile repede în jet de apă rece, aşează-le pe un şervet de
hârtie să se scurgă bine de apa, şi le toacă mărunt cu un cuţit ceramic, după care
amestecă-le cu maioneza. Sărează după gust şi condimentează cu cimbru. Spre
sfârşit benduieşte tot acest amestec până vei obţine o cremă fină.
Întinde pe o crochetă şi gustă… ei, ce zici?! Nu-i aşa că eşti surprins
de câtă delicateţe găseşti?
Pictează deasupra câteva pete de
verde şi-ţi vei fi încântat dorinţa cu ceva
unic. Gust diafan şi parfum nou îşi dau bineţe în farfuria ta, pentru ca ciupercile
nu te vor dezamăgi niciodată şi-ţi vor dărui în fiecare clipă deliciul unei
aventuri cu parfum de păduri foşnitoare.
Da! Da! Da! Este o reteta foarte usoara si rafinata!
RăspundețiȘtergereSuperba reteta Gratzi, tare mult imi place...felicitari pentru blogulet, ii doresc acum la inceput de drum postari minunate si pline de intelepciune! Te pup cu drag! Ruxy
RăspundețiȘtergereMultumesc buna mea Ruxy.
RăspundețiȘtergerepupici si o saptamana luminata.
Da, este usoara cu un gust bogat si prietenos. Multumesc.
RăspundețiȘtergereEsti minunata!multumim!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru aprecieri. Imi doresc sa fiu de folos!
Ștergere