A doua, zi
la fel de plăcută ca prima, plină de speranţe şi entuziasm.
Pentru că
este doar a doua zi, merg pe reţete clasice, pentru că monotonia încă nu mi-a
tăiat elanul.
Privesc
destul de absentă coşul plin cu banane aproape coapte colorat cu câteva
portocale. Deocamdată nu mă ispitesc. Să vad la a câta zi voi încerca să întorc
grăbită capul în altă direcţie.
Chiar dacă
nu suferi de vreo boală, chiar dacă nu doreşti „curăţarea” corpului şi a
spiritului. Acest regim te forţează să te îndrepţi spre sănătate, vitalitate,
iar dacă suferi de boli grave, cum ar fi cancerul, să ştii că acesta te ajută
în lupta pe care o duci, luptă, de cele mai multe ori, neechilibrată şi dură.
Dacă apa de tărâţe nu te ajută şi eşti în continuare constipat, trebuie să
apelezi la o clismă pe zi. Nu este recomandat să stai cu intestinele încărcate,
asta sporind toxicitatea organismului.
După
urmarea acestui regim creşte vitalitatea, capacitatea de muncă, se îmbunătăţesc
memoria şi capacitatea de concentrare, somnul devine mult mai odihnitor şi se
amplifica magnetismul curativ. Are loc o reîntinerire, revitalizare şi regenerare
a întregului organism. Pe lângă normalizarea greutăţii corporale, acest regim
fiind recomandat atât pentru supraponderali, cât şi pentru cei care au o
greutate corporală sub media normală, cu acest regim se obţine o reglare a
echilibrului endocrin şi o detoxifiere desăvârşită.
Uite ce
consum azi, a doua zi de regim:
Aşa cum
spuneam, nu arunc tărâţea din apă. O beau odată cu apa, sau dacă preferi, poţi
s-o consumi separat. Pentru cei care doresc să slăbească este bună pentru că
este doar fibră, creează senzaţia de saţietate şi ajută la slăbit.
Prânz: orez brun fiert cu 1 linguriţă de busuioc
uscat, foarte puţină sare şi o turtă din făină integrală de grâu
Seara, dar nu mai târziu de ora 19:1 cană
hrişcă bio hidratată de dimineaţa. Este bine să fie hidratată 10-11 ore.
Atenţie însă, hrişca trebuie să fie de culoare bej –verzui deschis, deoarece
aceasta este crudă.
Se poate
folosi şi cea maro, care, atunci când este hidratată „înfloreşte”, dar diferă
la gust. Eu o prefer pe cea verzuie, mai ales când este consumată crudă.
Acum am
să-ţi spun cum fac eu turtele din
făină de grâu.
Foarte
important este calitatea făinii pe care o foloseşti. Eu cumpăr grâu din piaţă
şi o duc la o moară. Acum îmi macină grâul perfect, nu rămâne separat tărâţea.
Dacă totuşi nu ai această posibilitate şi eşti obligat să cumperi din magazin
făina, atunci ia o făină pentru pâine (650). Evită făina aşa zisă „integrală”
din marile magazine, este colorată şi are şi mai multe chimicale. Cumpără din
magazinele bio, dacă ai încredere şi găseşti, dacă nu, atunci mergi pe varianta
asta: 2 părţi făină de pâine (650) + 1 parte tărâţe de grâu. Nu va ieşi la fel
ca adevărata făină integrală, dar, prin adăugarea tărâţei, obţinem ceva fibră
şi eliminăm ceva gluten….
Deci,
Pune
într-un bol, apă, sare şi, cu ajutorul unui tel sau mixer clasic, adaugă făina
până obţii o cremă ca o smântână groasă. Pune la rece această compoziţie cam 1
oră.
Într-o
tigaie antiaderentă , de preferat ceramică, pe care ai încins-o foarte bine,
pune cu polonicul din aluat. Dacă ţi se pare prea gros, mai poţi adăuga apă.
Această compoziţie trebuie să aibă o
consistenţă care să permită curgerea continuă, de preferat ca o smântână
groasă. Coci pe foc aceste turte pe parte şi pe cealaltă la o temperatură
medie, iar grosimea foii trebuie să fie cam de 2-3mm. Dacă vrei să le condimentezi, poţi adăuga
puţin busuioc
Sunt
delicioase dacă le consumi calde, dar dacă îţi mai rămân, atunci le poţi înveli
în pungi de hârtie sau în prosop de bumbac. Aşa îşi vor păstra elasticitatea şi
nu se vor întări.
Pentru
cineva, aşa ca mine, care s-a obişnuit să mănânce seara fructe, şi altele care
îngraşă, pot fi o povară orele serii, dar eu, întotdeauna mă gândesc la
motivaţia care m-a dus la acest regim, motivaţie care trebuie să fie destul de
puternică ca să nu eşuez.
Şi, ca să
mi se pară mai puţin împovărător, şi ca să rămână un îndrumător pentru viitor,
eu ţin un fel de jurnal zilnic în care-mi notez ce mănânc, cum mă simt, ce am
făcut în acea zi. Poate fi, la un moment dat, un punct de reper pentru
experienţele viitoare.
Mai este
puţin şi a trecut a doua zi, mai sunt opt! Opt zile de surprize culinare, opt
zile de speranţe şi dorinţe.
Opt zile în
care, corpul tău, ca într-un joc, se relaxează, luptă, iubeşte, acumulează
energie, se curăţă…
citind aici mai ca imi vine si mie sa ma apus de regim.
RăspundețiȘtergereIti urez mult succes! Vei vedea singura ca nu este atat de greu.
ȘtergereFaina tip 600 este faina alba,care nu prea este(deloc)indicata,intrucat contine multa fitina care impiedica asimilarea calciului in organism(si a altor minerale).De asemenea contine concentratia maxima de gluten.Faina integrala-tip 1250-pe vremea lui Ceausescu nu continea nici un adaus,se baga in productia de paine asa cum iesea din moara.Acum nu stiu daca se adauga ceva,dar nu stiu ce i s-ar putea adauga.Iar faina cea mai buna e totusi faina neagra tip 1350-are cant.minima de gluten si fitina si maxima de tarate.
RăspundețiȘtergere