Gata, dacă
au apărut în piaţă vinetele este clar, vara este în plină maturitate.
Comanda
acasă a şi apărut de o salata de vinete pentru Paul, dar eu? Eu nu?
Şi, am
încercat varianta raw.
Am rămas
plăcut surprinsă de gustul său crud, mai ales că întotdeauna am crezut ca
vânăta este iute. Deci, hai la treabă, dar
atenţie, trebuie mâncată imediat, odată că este foarte bună, dar şi oxidează
repede, ca de altfel toate legumele si
fructele preparate crude.
Ingrediente:
Pentru
salată
1 vânătă
mijlocie – micuţă
1 felie de
ţelină, cam 3-4 cm
(depinde de cât de mult îţi place ţelina)
½ cană caju
1 ceapă
mică albă
1 linguriţă
miere de albine
sare
la care mai
adaugi 2-3 căţei de usturoi
Preparare:
Prepară mai
întâi maioneza pentru ca ea să fie gata de a îmbrăţişa amestecul de vânătă şi
celelalte ingrediente.
Dacă îţi
place, poţi adăuga şi puţină zeamă de lămâie.
Curăţă
vânăta de coajă, taie în cuburi mici şi presară sare.
Lasă cam 15
minute vânăta să-şi lase sucul, apoi stoarce-o bine, spală în jet de apă rece
şi mai stoarce odată.
Pune în
blender ţelina şi nucile de caju cu puţină apă şi mierea de albine şi mixează
bine până ce obţii o cremă destul de groasă.
Toacă
vânăta cu un tocător de lemn şi amestecă, în final, crema de caju, vânăta şi
maioneza.
Ei bine,
da, am să mai fac căci a fost o adevărată delectare. Chiar dacă nu au acel gust
şi miros de afumat pe jeratic, salata aceasta rămâne printre preferatele mele raw.
Întinde pe
o crochetă salata şi gustă… ei, ce zici?
Miros
proaspăt de grădină înrourată şi un dulce crud ce-ţi dăruie plăceri culinare de
neuitat.
lovely!!!! nu ma mai satur de ele :X
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac foarte mult vinetele, mai ales salata.
Ștergere