Pilaful
gătit din orez rămâne o amintire plăcută şi, atunci când sunt la regimul
Oshawa, mănânc cu mare plăcere orezul fiert.
La raw
se pot încropi mai multe reţete de pilaf, dar nu din orez.
Un pilaf
simplu şi delicios a fost cel despre care am să-ţi povestesc acum, şi să ştii că nu exagerez când spun că a fost delicios.
Ingrediente:
1
avocado
1 cană
hrişcă bio hidratată
2-3
linguri seminţe cânepă decorticată
1 ceapă
albă
1 morcov
mijlociu
1 fir
tarhon verde
1 fir
cimbru
sare
Preparare:
Hidratează
hrişca 12 ore, de obicei ea începe să germineze la 10 ore, dar înainte de a o
pune la hidratat, este bine s-o speli in câteva jeturi de apă rece.
După ce
s-au scurs cele 12 ore poţi să te gândeşti la un pilaf grozav!
Curăţă
avocado de coajă şi sâmbure, apoi pasează-l cu o furculiţă sau spatulă din
lemn.
Amestecă avocado cu hrişca scursă bine de apă şi adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoare, seminţele de cânepă şi cu verdeaţa tocată mărunt. Sare îi pui dacă doreşti.
Amestecă avocado cu hrişca scursă bine de apă şi adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoare, seminţele de cânepă şi cu verdeaţa tocată mărunt. Sare îi pui dacă doreşti.
Când am
gustat am avut o revelaţie, căci, în toată simplitatea lui, acest pilaf, aşa
cum l-am botezat eu, m-a cucerit.
Nu mă
ameţesc amestecuri de parfumuri şi gusturi, dar mă cucereşte parfum de cimbru
înfrăţit cu tarhonul amărui şi deliciul acestui amestec rămâne de departe un
alint diafan. Dulceaţa cânepii o regăsesc în răsfrângerile delicate ale sosului
de avocado şi în asprimea uşoară a seminţelor de hrişcă, cea care, parcă
secretoasă, se găseşte din abundenţă în rotocoale şi dorinţe de sănătate.
Foarte apetisant arata. Multumesc mult de reteta.
RăspundețiȘtergereMie mi-a placut foarte mult Liretta.
RăspundețiȘtergereIncearca si ai sa vezi ca merita efortul, te asigur.
Superbbbbb !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adriana. Chiar azi mi-am pus la hidratat niste hrisca pentru a repeta reteta.
RăspundețiȘtergere