Da, este,
cu certitudine primăvară, piaţa a înverzit bine deci şi masa noastră trebuie să
adopte verdele.
Iată
nişte crochete colorate, de sezon, numai bune de pateuri, supe….
Ingrediente
250 gr.
seminţe de in
150 gr.
seminţe floarea soarelui
150 gr.
hrişcă bio
2 roşii
(să le facă bujori în obrăjori!)
2 fire
ceapă verde
2 fire
usturoi verde
5-6
frunze se păpădie (opţional)
sau /şi
5-6 frunze spanac
3-4 fire
mărar
3 linguri
ulei floarea soarelui
apă, sare
Râşneşte
la râşniţa de cafea inul, seminţele de floarea soarelui şi hrişca până obţii
făinuri fine.
Mixează
într-un blender roşiile şi le răstoarnă peste făinuri.
Toacă
mărunt toată verdeaţa şi adaug-o făinurilor.
Peste
toate acestea pune uleiul, sarea şi apă
uşor călduţă. Frământă un aluat puţin moale după care, acoperă-l cu un şervet
şi lasă-l la odihnă cam o oră (cel puţin). În tot acest timp aluatul se va mai
întări prin hidratarea făinurilor. Această aşteptare este necesară, deoarece nu
se hidratează seminţele înainte de măcinare ca să fie mai uşor.
Întinde
aluatul pe o folie alimentară, acoperă-l cu alta folie şi, cu un sucitor de
aluat, întinde aluatul să aibă o grosime cam de 5-6mm.
Taie în formele pe care
le doreşti şi apoi le deshidratezi. Despre deshidratare găseşti aici
Miros
cald şi dulce de pâine coaptă îmi invadă bucătăria, dar nu acel parfum de grâu
copt, ci un amestec misterios de câmpuri înverzite şi foşnet dulce de păduri
care mă alintă cu tandre mângâieri de vânt cald de primăvară înverzită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu