luni, 22 aprilie 2013

crochete raw cu verdeţuri




Da, este, cu certitudine primăvară, piaţa a înverzit bine deci şi masa noastră trebuie să adopte verdele.
Iată nişte crochete colorate, de sezon, numai bune de pateuri, supe….

Ingrediente
250 gr. seminţe de in
150 gr. seminţe floarea soarelui
150 gr. hrişcă bio
2 roşii (să le facă bujori în obrăjori!)
2 fire ceapă verde
2 fire usturoi verde
5-6 frunze se păpădie (opţional)
sau /şi 5-6 frunze spanac
3-4 fire mărar
3 linguri ulei floarea soarelui
apă, sare


Râşneşte la râşniţa de cafea inul, seminţele de floarea soarelui şi hrişca până obţii făinuri fine.
Mixează într-un blender roşiile şi le răstoarnă peste făinuri.
Toacă mărunt toată verdeaţa şi adaug-o făinurilor.
Peste toate acestea  pune uleiul, sarea şi apă uşor călduţă. Frământă un aluat puţin moale după care, acoperă-l cu un şervet şi lasă-l la odihnă cam o oră (cel puţin). În tot acest timp aluatul se va mai întări prin hidratarea făinurilor. Această aşteptare este necesară, deoarece nu se hidratează seminţele înainte de măcinare ca să fie mai uşor.
 


Întinde aluatul pe o folie alimentară, acoperă-l cu alta folie şi, cu un sucitor de aluat, întinde aluatul să aibă o grosime cam de 5-6mm.
Taie în formele pe care le doreşti şi apoi le deshidratezi. Despre deshidratare găseşti aici

Miros cald şi dulce de pâine coaptă îmi invadă bucătăria, dar nu acel parfum de grâu copt, ci un amestec misterios de câmpuri înverzite şi foşnet dulce de păduri care mă alintă cu tandre mângâieri de vânt cald de primăvară înverzită.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu