Sărmăluţele
rămân o plăcută amintire şi delicioasă în acelaşi timp. Şi, cum acestea sunt
mereu pe lista mea de preferinţe, măcar de 2-3 ori pe an tot mă înfrupt din
ele. Şi cum varza murată este pe terminate, mi-am spus să mai fac câteva porţii
de sărmăluţe.
Ingrediente
½ cană
hrişcă
½ cană
seminţe floarea soarelui
½ cană
seminţe de bostan
½ seminţe
de in
2-3
linguri seminţe de cânepă
4-5
ciuperci champignon de mărime mijlocie
1 felie
ţelină rădăcină
2 morcovi
2 fire
ceapă verde
mărar,
cimbru, oregano
2-3 roşii,
busuioc
½ ardei
iute
1 lingură
sirop de agave
2-3
linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
Pune la
hidratat hrişca. Eu o prefer încolţită, deci îi trebuie cam 48 de ore, timp în
care trebuie să-i schimbi apa de 2-3 ori.
Hidratează
de seara până a doua zi, seminţele de floarea soarelui şi bostan.
După ce
toate s-au hidratat, mixează-le până obţii mărimea dorită. Râşneşte seminţele
de in şi le răstoarnă peste celelalte seminţe.
Rade pe
răzătoarea cu ochiuri mici, rădăcina de ţelină şi morcovul şi adaugă-le
seminţelor.
Toacă
mărunt ciupercile, ceapa şi verdeaţa şi le adaugă compoziţiei. Amestecă toate
acestea, dar să nu uiţi seminţele de cânepă, delicioasele seminţe de cânepă.
Spală
frunzele de varză şi le taie de mărimea dorită. Eu murez varza întotdeauna cu
sfeclă roşie. Îmi place mai mult puţin colorată.
Împătureşte
sarmalele şi le pune la deshidrator. Dacă nu ai deshidrator, atunci le poţi
pune într-un vas ceramic sau sticla termorezistentă şi le coci în cuptor la
temperatura minimă şi cu uşa deschisă.
Procedeul este
asemănător cu deshidratarea crochetelor despre care am scris aici.
Singura
diferenţă este timpul de deshidratare. Eu am ţinut în deshidrator 5 ore până ce
varza şi-a schimbat culoarea.
Când sunt
gata , varza este mai moale şi îşi schimbă culoarea, trebuie să faci sosul de roşii:
Mixează
roşiile, ardeiul iute şi uleiul până obţii un suc consistent şi fin. Adaugă
sucul de agave şi cimbrul mărunţit.
Toarnă
peste sărmăluţe sosul acesta minunat, cu tentă de dulce înţepător şi muşcă cu
poftă. Nu te sfii, căci vei găsi arome şi gusturi unice şi delicioase care te
vor răsfăţa cu dulci alintări.
Abia astept sa o incerc!
RăspundețiȘtergereSunt minunate, ai sa vezi!
Ștergere