Cât de
mult am tânjit după puţin verde şi o rază caldă de soare!
Şi iată
ca a venit şi clipa asta. Am fost la
Moşie, şi acolo, surpriză: grădina plină de păpădie. Păpădie
mică, firavă, verde, şi chiar urâţică.
Şi când
spui primăvara „păpădie” imediat te duce gândul la o salată verde.
Ingrediente pentru o porţie
3 pumni
frunze de păpădie (altă măsură nu aveam)
2 roşii
½
castravete de seră (asta este, acum nu avem în grădină)
2-3 fire
ceapă verde
2 linguri
seminţe de cânepă
½ cană
hrişcă germinată
3-4
linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
2-3
linguriţe sos de soia Tamari
2-3 măsline
2-3 măsline
Prea
multe nu sunt de spus la preparare, doar că trebuie s-o consumi imediat.
Chiar
dacă grădina este încă adormită, darul pe care ţi-l face este cu prisosinţă
unul din cele mai plăcute după o iarnă istovitoare. Păpădia te alintă cu daruri
divine de sănătate, îţi oblojeşte ficatul, glandele, inima, ba chiar îţi alină
reumatismul şi guta.
Este
salata care-ţi colorează primăvara în verde timpuriu, uşor amăruie, ce parcă
îţi destăinuieşte tainice mistere ascunse în rotocoale moi de pământ frământat
de generaţii, este amalgam de primăvară dorită, parfumată, alintată de vise
spiralate ascunse în tainice dorinţe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu