luni, 15 aprilie 2013

salată de păpădie



Cât de mult am tânjit după puţin verde şi o rază caldă de soare!
Şi iată ca a venit şi clipa asta. Am fost la Moşie, şi acolo, surpriză: grădina plină de păpădie. Păpădie mică, firavă, verde, şi chiar urâţică.
Şi când spui primăvara „păpădie” imediat te duce gândul la o salată verde.

Ingrediente pentru o porţie
3 pumni frunze de păpădie (altă măsură nu aveam)
2 roşii
½ castravete de seră (asta este, acum nu avem în grădină)
2-3 fire ceapă verde
2 linguri seminţe de cânepă
½ cană hrişcă germinată
3-4 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
2-3 linguriţe sos de soia Tamari
2-3 măsline
sare

Prea multe nu sunt de spus la preparare, doar că trebuie s-o consumi imediat.
Chiar dacă grădina este încă adormită, darul pe care ţi-l face este cu prisosinţă unul din cele mai plăcute după o iarnă istovitoare. Păpădia te alintă cu daruri divine de sănătate, îţi oblojeşte ficatul, glandele, inima, ba chiar îţi alină reumatismul şi guta.



Este salata care-ţi colorează primăvara în verde timpuriu, uşor amăruie, ce parcă îţi destăinuieşte tainice mistere ascunse în rotocoale moi de pământ frământat de generaţii, este amalgam de primăvară dorită, parfumată, alintată de vise spiralate ascunse în tainice dorinţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu