Îmi plac
crochetele. Le pot ronţăi când sunt pe drum, când îmi este poftă de pâine, şi,
cu aceeaşi plăcere, când întind un paté, deliciul ce mă încântă mereu.
Dar,
monotonia mă oboseşte şi, chiar, mă indispune. Deci, cu cât mai multe încercări
(reuşite !), cu atât este mai bine.
Ingrediente:
125 gr.
seminţe de in măcinate
½ cană
mei măcinat
1 cană
seminţe floarea soarelui măcinate
½ cană
seminţe mac
2
linguri fulgi de drojdie inaactivă
1 ceapă
tăiată cât mai mărunt
1 linguriţă
turmenic (curcuma), se găseşte la orice plafar
3-4
linguri seminţe de floarea soarelui nemăcinate
Se
frământă bine toate ingredientele. Ai grijă ca să obţii un aluat destul de
moale. Eu nu hidratez seminţele, însă las la hidratat câteva ore aluatul.
Aluatul
se va întări destul de mult după 3-4 ore de aşteptat, deci este bine să obţii
un aluat moale.
După ce
ai lăsat aluatul la odihnă câteva ore,
întinde o foaie subţire de 4-5
mm, şi taie în dreptunghiuri de forma unor biscuiţi,
după care trebuie deshidrataţi (uscaţi).
Despre deshidratare am
scris aici
A fost o
experienţă deosebită pe care, te asigur, că o voi repeta. De ce?!
Am fost
cucerită de acest amestec dulceag şi parfumat. Este un biscuite ce-l poţi
consuma ca atare, căci parfumul de mac roşiatic şi dulcele turmenic te însoţesc în misterioase chemări spre
aventuri închipuite, sau te cuceresc alături de creme fierbinţi de iuţeala
ardeilor, sau supe dulci ameţitoare. Oricare va fi dorinţa ta, vei fi încântat
de alegerea făcută, căci el, acest biscuite, te va alinta cu vise spiralate.
Buna Graziela,
RăspundețiȘtergereAm descoperit de curand blogul tau si-ti marturisesc ca m-au vrajit atat retetele tale cat si modul in care le prezinti. Felicitari sincere!!! De cand te-am "descoperit" vin mereu in oaza ta verde sa-mi incarc sufletul de frumos si stomacul de hrana vie datatoare de viata si energii cosmice pozitive.
Am intrebare la tine:
Imi poti spune cum procedezi cand zici ca lasi aluatul la hidratat daca in prealabil nu ai hidratat semintele?
Multumesc frumos anticipat.
Cu drag,
Dora
Buna Dora,
ȘtergereIti multumesc pentru aprecieri si ma onoreaza vizita ta.
Daca nu am timp sa pun la hidratat semintele (asa cum este cel mai bine), dar si pentru ca este mult mai usor sa le macini uscate, fac auatul foarte moale si-l las 4-5 ore la frig. Faina de seminte isi mareste volumul considerabil, devenind plastic si usor de modelat.
Mult succes la modelat crochete. Sunt superbe si delicioase!