Ciupercile
champignon se pot consuma crude fără probleme, ele fiind printre cele mai
digerabile. Nu te sfătuiesc să faci acelaşi lucru cu cele de pădure care
trebuiesc preparate termic. Ciupercile de pădure, mai puţin ghebele, sunt
destul de indigeste, deci, foarte mare atenţie la ele.
Ciupercile
champignon se pot consuma crud în foarte multe feluri, salate, supe, crutoane
sau marinate.
Ciupercile
nu se ţin la marinat mai mult de 1 oră, altfel poate începe oxidarea. După o oră, ele capătă gust şi culoare ca cele
gătite la foc, doar consistenţa fibrei este mai fermă şi mai gustoasă în
variantă raw.
Sos marinat:
2-3
linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
1
linguriţă ulei raw de susan
2-3
linguri sos de soia (Tamari)
Cimbru
Sos de roşii:
2 roşii
foarte coapte
2 linguri
seminţe de floarea soarelui hidratate 11 ore
2 linguri sirop de agave
2 linguri sirop de agave
1 lingură
ulei presat la rece din floarea soarelui
2-3
frunze busuioc (proaspăt de preferat)
Şi să nu
uiţi: 10 ciuperci champignon de mărime medie.
Pentru
început prepară marinata: într-un bol amestecă toate ingredientele.
Spală
ciupercile, taie-le în rondele, după care le amestecă cu marinata. Eu nu am pus
sare pentru că sosul de soia o înlocuieşte cu brio.
Acoperă bolul şi pune-l la „aşteptat” o oră la rece.
Între
timp, prepară sosul de roşii:
Spală
roşiile şi taie-le în cuburi pe care le răstorni într-un blender împreună cu
frunzele de busuioc, seminţele scurse de apă, siropul de agave şi uleiul.
Mixează câteva secunde până obţii o cremă fină.
Simplă,
poate părea la prima vedere banală, dar este doar prima impresie. Este dulce
acrişoară şi te cucereşte cu parfum proaspăt de pădure-nverzită, te încântă şi
te răsplăteşte cu vise de vacanţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu