Supele
raw sunt minunate atât vara, că te răcoresc, dar si iarna când, cu puţin
ghimber sau piper, le faci „fierbinţi”
să te încălzească şi să priveşti iarna cu plăcere.
Mie îmi
plac supele, se prepară repede, nu sunt sofisticate, şi mă încântă cu
delicateţea lor.
Ingrediente 2 porţii
½ cană
hrişcă bio
2 roşii
medii
1 morcov
½ ardei
gras roşu
1-2 felii
ardei iute
2 fire
ceapă verde
1 lingură
seminţe de susan
¼
linguriţă piper alb măcinat
2
linguriţe ulei de susan (sau tahini raw)
2-3
frunze busuioc
2-3 fire
de pătrunjel frunze
apă de
izvor sau plată
sare fără
iod
preparare
Pentru
început trebuie să pui la hidratat seminţele de susan. Timpul optim de hidratare este de 8 ore.
Pune într-un blender
seminţele de susan hidratate cu puţină apă şi le mixează până obţii o cremă.
Dacă ai tahini raw este şi mai bine. Eu aşa fac tahini raw.
Adaugă
pentru mixare roşiile, morcovul, ardeiul gras şi cel iute,uleiul de susan şi
condimentele. Mixează bine până ce toate ingredientele s-au amestecat şi s-au
transformat într-o cremă. Adaugă apă de izvor sau plată până obţii consistenţa
dorită.
Taie
frunzele de ceapă în rondele foarte fine şi toacă mărunt frunzele de pătrunjel.
Adaugă în
supă hrişca hidratată 5-6 ore si scursă bine, ornează cu verdeaţă. Trebuie
consumată imediat, se va oxida cu siguranţă şi îşi va schimba gustul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu