luni, 25 noiembrie 2013

raw vegan_ supă de roşii cu hrişcă

Supele raw sunt minunate atât vara, că te răcoresc, dar si iarna când, cu puţin ghimber sau piper, le faci  „fierbinţi” să te încălzească şi să priveşti iarna cu plăcere.
Mie îmi plac supele, se prepară repede, nu sunt sofisticate, şi mă încântă cu delicateţea lor.

Ingrediente 2 porţii
½ cană hrişcă bio
2 roşii medii
1 morcov
½ ardei gras roşu
1-2 felii ardei iute
2 fire ceapă verde
1 lingură seminţe de susan
¼ linguriţă piper alb măcinat
2 linguriţe ulei de susan (sau  tahini raw)
2-3 frunze busuioc
2-3 fire de pătrunjel frunze
apă de izvor sau plată
sare fără iod

preparare
Pentru început trebuie să pui la hidratat seminţele de susan. Timpul optim  de hidratare este de 8 ore.
Pune într-un blender seminţele de susan hidratate cu puţină apă şi le mixează până obţii o cremă. Dacă ai tahini raw este şi mai bine. Eu aşa fac tahini raw.
Adaugă pentru mixare roşiile, morcovul, ardeiul gras şi cel iute,uleiul de susan şi condimentele. Mixează bine până ce toate ingredientele s-au amestecat şi s-au transformat într-o cremă. Adaugă apă de izvor sau plată până obţii consistenţa dorită.
Taie frunzele de ceapă în rondele foarte fine şi toacă mărunt frunzele de pătrunjel.

Adaugă în supă hrişca hidratată 5-6 ore si scursă bine, ornează cu verdeaţă. Trebuie consumată imediat, se va oxida cu siguranţă şi îşi va schimba gustul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu