marți, 1 noiembrie 2016

raw vegan- lapte triplu mixt

Nu prea am scris despre laptele de dimineaţă tocmai pentru că sunt o multitudine de reţete foarte uşor de realizat.
Totuşi am să-ţi scriu despre laptele pe care îl beau cu foarte mare plăcere, în fiecare zi, un triomix delicios, dar şi sănătos: sâmburi de caise, migdale şi caju.
Sâmburii de caise sunt adevărate minuni, cu proprietăţi curative de netăgăduit. In medicina chineză sunt folosiţi in tratamentul bolilor respiratorii, dar şi pentru menţinerea tinereţii biologice. Dar cel mai important aport la sănătate este vitamina B17 care este de un real ajutor în lupta împotriva cancerului, cât şi în prevenirea acestuia, tonifică stomacul, ficatul şi inima. Sâmburii de caise pot fi uşor laxativi datorită conţinutului de pectină şi celuloză. Areun conţinut bogat în fier şi sunt recomandaţi în anemie severă. Sunt recomandaţi în cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul de colon. (sursa aici ) 

Despre migdale nu am să-ţi spun prea multe pentru că sunt sigură că deja ştii. Totuşi, doar ca să-ţi amintesc, ele sunt recomandate pentru reducerea colesterolului, contribuie la prevenirea bolilor de inimă şi a atacurilor de cord. Sprijină la funcţionarea sănătoasă a creierului şi reduce riscul de producere a bolii Alzheimer. Sursa Viata verde viu

Despre caju ar fi destul de spus, dar, ca să nu te plictisesc, te îndrum să citeşti de aici

Cu cateva mici informaţii, îţi voi spune cum fac eu un lapte delicios si sănătos. Cantităţile sunt aleatorii, poţi să schimbi proporţiile după cum îţi place.
Deci, pui în cantităti egale sâmburi de caise, migdale şi caju. Pentru un litru de lapte ai nevoie de:
¾ cană sâmburi caise
¾ cană migdale
¾ cană  caju
Eu le pun la hidratat pe toate odată, chiar dacă timpul de hidratare pentru caju este mai mic. Le hidratez de seara până a doua zi dimineaţa, deci cam 11-12 ore. Le clătesc în jet de apă, le pun în blender şi le mixez cu apă (cam jumătate din cantitate) până obţin o cremă foarte fină. Adaug puţin îndulcitor (eu pun 3-4 curmale hidratate şi ele de seara), un praf de sare roz fără iod şi restul de apă. Le mai mixez câteva secunde.  Mai las la macerat cam ½ oră după care strecor de pulpă. (Nu arunca pulpa, poţi face biscuiţi delicioşi. Am să-ţi spun altădată).
Dacă agreezi laptele mai parfumat poţi adăuga un praf de scorţişoară măcinată.
Parfumul caiselor si dulcele migdalelor conferă acestui lapte vegetal o nobleţe şi un rafinament de care doar zeii se bucurau în măreţul lor Olimp. Nu bei doar o cană de lapte vegetal, ci primeşti un dar divin de sănătate. 

6 comentarii:

  1. Interesantă combinație.Chiar am să încerc.Mulțumesc pentru idee.O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este cea mai reusita combinatie pe care am facut-o. Imi place foarte mult si se preteaza la mic dejun sarat sau dulce.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Scrie mai sus: cantitatile sunt pentru un litru de lapte. Deci pui pentru inceput 1/2 litru, iar la mixarea finala restul pana la un litru.Daca ti se pare prea concentrat mai poti pune putina apa plata/izvor, sau poti pune mai putina apa daca il vrei mai concentrat. Recomand indulcirea usoara si putina sare. Gustul laptelui se va imbunatati considerabil.

      Ștergere
  3. Cât este cantitatea de apă folosită?

    RăspundețiȘtergere