Ciocolata
rămâne mereu un subiect deschis visării, a clipelor de alint, tristete,
fericire.
Rămâne mereu
o dorinţă ascunsă.
Ciocolata,
dragoste şi mister, îţi va dărui mereu
momente unice de alint.
Iţi voi
povesti despre o reţetă pe care o fac foarte repede, cu ingrediente uşor de
procurat.
200gr ulei
de cocos
100 gr unt
de cacao (daca nu ai pui tot cocos)
50 gr cacao
1 cană
curmale hidratate
½ ceaşcă
nuci măcinate
3 linguri
alune de pădure măcinate
coaja rasă
de la 2 portocale
2-3 cuişoare
măcinate
1 praf de
sare Himalaya
Pune într-un
castron uleiul de cocos si untul de cacao şi aşează-l lângă o sursă de căldură
: plită, aragaz, sau pune-l pe calorifer.
Separat,
mixează curmalele hidratate, cacao,
nucile şi alunele măcinate prealabil.
Când s-a topit uleiul de cocos şi untul de cacao (ai grjă să-şi păstreze
temperatura călduţă) toarnă puţin câte puţin (ca la maioneză) peste compoziţia
mixată. După ce s-a încorporat totul adaugă nucile şi alunele, măcinate în prealabil,
coaja de portocală, sarea şi cuişoarele.
Atenţie la
calitatea pudrei de cacao. Cea ieftină cu siguranţă este doar un praf cu miros
şi culoare de cacao. Dacă nu poţi cumpăra cacao adevarată, atunci o poţi înlocui
cu carobul, deşi acesta schimbă gustul ciocolatei pe care o ştim.
Pregăteşte
nişte forme de cicolată din silicon pe care le ungi înainte cu o pensula
înmuiată în ulei, de preferat un ulei neutru, cum este cel din sâmburi de
struguri. Dacă nu ai aceste forme poţi să foloseşti forme pentru cuburi de
gheaţă sau chiar brioşe. Eu am folosit forme mai mari pentru ca mi-am dorit
porţii mai mari.
Toarnă
compoziţia în forme şi pune-o la rece.
Dacă nu mai
ai răbdare, poţi să foloseşti congelatorul pentru o răcire rapidă.
I-am spus ciocolată cu dragoste, pentru că asta
mi-a inspirat gustul uşor amărui cu parfum de portocală. Textura uşor crocantă a alunelor
îi conferă un plus de mister, te cucereşte şi te învăluie în clipe misterioase
de alint.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu