Ador dovleceii. Au ceva aparte care mă farmecă de
fiecare dată când îi prepar, ceva nedefinit şi misterios.
Se pot pregăti în foarte multe feluri, dar cel mai
mult îmi plac cremele şi pate-urile.
Astăzi am să-ţi prezint o cremă care se prepară destul
de uşor.
Pentru 2 porţii ai nevoie de:
1 dovlecel mijlociu
½ ardei gras galben
½ cană caju
2-3 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline presat la rece
sare fără iod
Spală dovlecelul şi ardeiul. Curtăţă de coajă dovlecelul
şi de seminţe ardeiul.
Hidratează doar o oră nucile de caju. Curăţă căţeii de
usturoi.
Pune într-un blender nucile de caju, usturoiul sarea
şi uleiul şi le mixează până obţii o maioneză destul de groasă. Este de
preferat să nu adaugi apă, chiar dacă maioneza este destul de “uscată” deoarece
dovlecelul are destulă apă. Adaugă ardeiul şi dovleceul, chiar dacă maioneza nu
este prea bine mixată. Nucile şi usturoiul se vor mixa foarte bine împreună cu
dovleceul şi ardeiul. Aşa obţii o cremă destul mai consistent.
Este o cremă simplă, fără prea mari pretenţii, dar te va fermeca şi cuceri cu siguranţă. Această simplitate
îţi va dărui din plin parfum proaspăt de grădină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu