Prima
mea pâime raw a fost inspirată de la Mihaela Walter , blog ce
m-a încântat şi mă încântă mereu cu foarte multe informaţii utile.
Este o
pâine raw, sau mai degrabă un gen de biscuite care înlocuieşte pâinea
tradiţională.
Am
adaptat reţeta la ce aveam prin cămară iată că mi-a ieşit altceva.
Ingrediente:
1 cană
seminţe de in
1 cană cu
următoarele seminţe: bostan, floarea soarelui si susan
½ cană
făină mei
½ cană
făină hrişcă
3 căţei
usturoi
1 roşie
1 ardei
gras
1 morcov
ras pe răzătoarea cu ochiuri mici
mărar şi
pătrunjel tocat mărunt, sare
preparare:
Râşneşte
toate seminţele până obţii o făină destul de fină.
Separat,
într-un blender, mixează bine roşia şi ardeiul gras apoi le răstoarnă peste
făina de seminţe, adaugă verdeaţa şi morcovul ras şi frământă aluatul până ce
se omogenizează. Aluatul trebuie să fie destul de vârtos şi puţin plastic.
Dacă mai
este nevoie de lichide, este bine să mai adaugi puţină roşie zdrobită, sau
puţină apă plată. Sare adaugi dacă doreşti.
Pe o
planşetă întinde o foaie de 5-6mm grosime pe o hârtie de copt sau folie
alimentară. Întinde aluatul pe această folie şi taie formele pe care le
doreşti.
Poţi usca
la soare (dacă este vară şi este cald). Dacă usuci la soare, este bine ca să le
întorci şi să le mai ţii pe partea cealaltă.
Dacă nu poţi,
atunci le poţi aşeza pe o tavă pe calorifer sau în deshidrator la temperatura
de 40°C
cam 3 ore, funcţie cât de crocante îţi plac.
Ele
trebuie să fie uşor crocante căci aşa le poţi ţine la rece cam o săptămână
(probat de mine!).
Un gust
plăcut, uşor răcoritor de la roşii şi miros de ardei proaspăt cules, amestecat cu inul, care nu se dezminte nici
acum, cu un gust diafan, inconfundabil, acoperă cu tandreţe seminţele ce cu alai îl
însoţesc. Nu mai sta pe gânduri şi gustă cu încredere căci nu vei fi dezamăgit
de această înfrăţire când, la încheierea alaiului vei simţi uşor, precum o
atingere de fluture, parfum de mărar, preferat printre multe alte tuşeuri de
verde proaspăt de grădină.
Cat mi-as dori si eu sa imi placa painea de genul asta Gratzi si sa pot renunta la cea dospita... Nu reusesc de nici un fel desi am probat in fel si chip, te imbratisez scumpa mea, Ruxy!
RăspundețiȘtergereRuxy,
ȘtergereSi eu raman tributara painii dospite. Fac baietilor paine neagra dintr-un mix de fainuri si seminte. Este foarte delicioasa si nu pot sa renunt la ea.
Dar nu pot face exces de paine dospita si-mi fac si acesti biscuiti, mai ales ca sunt foarte buni pentru pachet la birou. Imi iau 2 banane si citiva biscuiti si am pachetul asigurat.
ma bucur ca am gasit acest blog.am mult de invatat de aici!sa nu renunti vreodata la a scrie aici retetele tale.multam fain!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaella.
ȘtergereSper sa nu dezamagesc.