De Crăciun
am băut doar sucuri de casă, nu am fost tentată de cele din magazine. De fapt,
să fie vreo patru ani de când nu am mai băut acele sucuri supercunoscute, dar
care sunt cumplite pentru organism.
Şi dacă în
perioada iernii sucurile din citrice sunt adevărate regine la noi, Cenuşăreasa este sucul ce face senzaţie, mai
ales printre musafirii nedumeriţi. Cine este Cenuşăreasa?
Ingrediente
O rădăcină
de ghimbir (ginger) cam de 4-5cm
3 lămâi
mărişoare
4 linguri mentă uscată (de preferat din grădină şi nu de la plafar)
4 linguri mentă uscată (de preferat din grădină şi nu de la plafar)
2-3
cuişoare
3 litri apa de izvor/plata
3 litri apa de izvor/plata
300ml sirop
de agave
sau
zahăr brut din trestie de zahar 400gr
Stoarce
bine lămâile, dar nu arunca coaja rămasă. Taie în cubuleţe coaja şi răstoarnă
într-un vas sucul de lămâie şi
cubuleţele de coajă.
Separat rade ghimbirul prin răzătoarea cu ochiuri mici şi-l răstoarnă şi pe el în vas peste lămâi. Mărunţeşte peste această compoziţie frunzele de mentă, adaugă îndulcitorul ales şi cuişoarele zdrobite. Amestecă bine şi adauga 3 litri de apă.
Separat rade ghimbirul prin răzătoarea cu ochiuri mici şi-l răstoarnă şi pe el în vas peste lămâi. Mărunţeşte peste această compoziţie frunzele de mentă, adaugă îndulcitorul ales şi cuişoarele zdrobite. Amestecă bine şi adauga 3 litri de apă.
Lasă la
macerat această compoziţie cam 12 ore,
este perfect dacă o faci seara ca să stea toată noaptea la macerat.
A doua zi
strecoară bine într-un prosop destul de des. Dacă ţii acest suc la frig poţi să
te bucuri de el 2 zile.
Deşi nu-mi
era sete, am băut la început cu nesaţ,
ca mai apoi, cucerită de parfum, să încep să simt valul de căldură şi plăcută
moleşeală ce puse stăpânire pe mine. Nu pot să-ţi explic ce surpriză plăcută te
cucereşte definitiv, căci, puţin cam neplăcut la prima vedere, pune stăpânire
pe simţurile tale şi îţi dăruieşte parfum proaspăt de câmpuri înverzite şi
răcoarea dulce a dimineţilor de vară.
Da, ea este
Cenuşăreasa despre care îţi povesteam, dulce şi timidă, cuceritoare şi
liniştită, ea mi-a îmbogăţit masa cu ceva unic şi de neuitat.
After going over a number of the blog posts on your website, I really like your way of writing a blog.
RăspundețiȘtergereI book marked it to my bookmark website list
and will be checking back soon. Please check out my web site too and tell me your
opinion.
My website: online graduate certificate
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereVaai, ce reteta geniala. Maine fac si eu. Aveam niste ghimbir si chiar ma intrebam ce sa fac cu el. :-) Paste fericit
RăspundețiȘtergere