De curând am răsfoit în carneţelul meu de suflet şi
am regăsit această reţetă despre care am să-ţi povestesc.
Şi, ca să nu uit ce-am simţit atunci, iată că am
repetat-o acum, cu acea emoţie care mă cuprinde, emoţie plină de curiozitate,
căci, de multe ori, mă cucereşte unicitatea gustului, fără să-l mai repet de
teama eşecului sau a dezamăgirii.
Şi, ca să nu rămână doar o amintire plăcută,
împlinită de gusturi şi parfumuri, mi-am amestecat sentimentele, ca ingredient
suplimentar, şi m-am desfătat azi cu această minunată cremă. A meritat, te asigur!
Ingrediente
1 avocado
foarte copt
1 ardei iute cărnos , este mai puţin iute (soi
bulgăresc)
1 ceapă albă
5-6 roşii cherry (căci sunt mâncabile şi mai dulci)
3 căţei de usturoi
3 linguri seminţe de cânepă
busuioc mai mult (de preferat verde)
câteva fire de mărar
sosul:
3 roşii cherry
1 ardei iute cărnos , este mai puţin iute (soi
bulgăresc)
2-3 căţei usturoi
2 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
Taie în felii subţiri ardeiul iute. Dacă doreşti să
nu fie prea condimentat, scoate seminţele şi vinişoarele acelea subţiri, albe
din interior.
Toacă mărunt căţeii de usturoi, ceapa,mărarul şi
busuiocul.
Taie avocado
în cuburi de 1x1cm, iar roşiile în jumătăţi sau sferturi, funcţie cât de mici
sunt.
Amestecă toate acestea împreună cu seminţele de
cânepă şi sosul de roşii.
Sosul de roşii în prepari foarte simplu. Mixezi
toate ingredientele foarte bine până obţii un sos fin.
Cu uşoare tresăriri şi emoţii, am gustat la început
gândindu-mă că este doar o copie a celei de vară, dar m-am înşelat. Ca de
obicei, totul este unicat, chiar şi o reţetă pe care o tot repeţi.
Acum… ce să-ţi spun, a fost uimitor. M-a cucerit acel gust dulce acrişor, ce
ascundea în taină sfioasă fierbinţeala ardeilor ce mi-au încălzit simţurile
dornice de verde, invadându-mi nările avide cu parfum de grădină înrourată şi
dăruindu-mi o clipă de visare în răsfăţul soarelui după care tânjesc.
Sunt sigura ca este foarte buna. Trebuie sa fac si eu, pentru ca ador ardeiul iute si imi place orice mancare iute. Pofta buna!
RăspundețiȘtergereDina, a iesit sublim. Si eu iubesc ardeiul iute, il ador chiar, iar iarna este bun pentru ca "incalzeste" corpul.
Ștergere