Brocoli….
prima mea întâlnire a fost cu ceva ani
în urmă şi nu mi-a lăsat o impresie care să mă convingă pentru o
reîntâlnire.
Aşa că
l-am dat uitării mulţi ani, şi chiar strâmbam din nas la vederea lui. O
diferenţa: era gătit la foc. Preparat termic nu m-a încântat, indiferent de
metodă.
Acum. Pot
spune că l-am redescoperit, şi chiar mai mult, m-am îndrăgostit de bucheţelul
acesta verde.
Ingrediente
brocoli
3-4
ciuperci
1 morcov
2 roşii
sucul de
la jumătate lămâie
4 linguri
ulei presat le rece din floarea soarelui
2 linguri
sos de soia
2-3
linguri seminţe de cânepă
oregano,
cimbru
sare
Iubesc
salatele! Sunt simple, gustoase, şi nu-ţi ia mult timp în bucătărie.
Iar
această salată face parte din categoria, repede şi bun!
Taie în
felii ciupercile, roşiile, rade morcovul. Înainte cu vreo oră, taie bucheţele
mici de brocoli şi le stropeşte cu 2 linguri
de ulei, sucul de lămâie şi sosul de soia. Lasă la macerat cam o oră şi,
după ce ai feliat celelalte ingrediente, amestecă-le bine, adaugă condimentele
şi sarea. Mai stropeşte cu restul de ulei şi presară deasupra seminţele de
cânepă şi gata salata.
Şi dacă
este salată, atunci este un amestec de
parfumuri crude şi proaspete ce te încântă şi te mângâie cu duioşie. Fii vesel
căci vara şi-a dat întâlnire cu tine. Închide ochii şi visează la clipele de
peste zile când, cu multă dragoste, te va alinta soarele în dărnicia sa, iar
grădina, oh, grădina va fi verde şi înmiresmată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu