Întotdeauna
am iubit zacusca, însă, munca aceea asiduă şi parcă nesfârşită mă îndepărta
atât de mult de ea. Am avut noroc căci vreme de ani buni, mama soţului meu ne
umplea cămara cu multe borcane de zacuscă. Dar, acum, ea nu mai este, iar
eu am părăsit de ceva vreme aragazul cu
tot ce implică el.
Şi
totuşi, rămân nostalgică la acea zacuscă parfumată.
Ingrediente
1 ardei
gras roşu
1
dovlecel mic
1 avocado
foarte copt
9 roşii
cherry, le prefer pe acestea iarna căci sunt mai dulci şi apropiate
de cele de vară
1 ardei
iute mediu
4-5 căţei
de usturoi
3-4
linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
cimbru,
oregano, busuioc
Prepararea
este foarte simplă, de câteva ori vâj- vâj la robot şi gata.
Deci, toacă mărunt la robot (cuţitul S) ardeiul,
dovlecelul, roşiile, ardeiul iute şi usturoiul.
Vezi să
nu mixezi prea mult pentru că este bine ca ingredientele să rămână doar tocate
fin şi nu cremă.
Dacă nu
ai robot vei munci mai mult, dar vor fi şi mai bune, nu? Deci, dacă nu ai robot
va trebui să toci cât de mărunt poţi şi-ţi place.
Curăţă
avocado şi-l răstoarnă împreună cu legumele din robot, într-un bol şi
amestecă-le pe toate acestea. Dacă avocado este foarte copt, aşa cum îţi
recomand, se va forma un sos care va lega compoziţia.
Adaugă
puţin ulei şi condimentele, sare după gust.
Ce
deliciu, ce alint….
Amestec
de arome, misterioase şi darnice, gusturi spiralate de vise, toate acestea m-au
cucerit. Mi-am afundat simţurile în plăcerea clipei, şi, cu uşoară moleşeală,
am întins mâna spre darul verii care m-a stăpânit cu toată dragostea sa. Acum
am simţit cât de aproape poate fi căldura verii după care am început să tânjesc
cu dorinţe ascunse.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu