În zile
lungi, când uit parcă să ajung acasă, când am mult de lucru sau fac vizite pe
şantier, în acele zile trebuie să-mi găsesc ceva de ciugulit pe tot parcursul
zilei.
Pachetul
nu mai constituie pentru mine o problema: un fruct şi gata. Cel mai uşor de transportat, de consumat, dar şi
săţios, rămâne banana. Şi pe lângă ea, o crochetă sau un biscuite.
Sau…
dimineaţa: o cană de ceai, sau lapte din nuci.
Uite ce
biscuite mai fac pentru mic dejun sau pachet.
Ingrediente
1 ½ căni
de nuci autohtone măcinate
½ cană
arahide
1 cană
seminţe bostan
1 cană
seminţe orz verde bio măcinate
2 banane
foarte coapte tăiate felii
250 ml
sirop agave bio sau alt îndulcitor
3
portocale
coaja
rasă de la 2 portocale
coaja
tăiată mărunt de la o portocală
1 cană
tărâţe de psylium
Arahidele
şi seminţele de bostan trebuie
hidratate, arahidele 4 ore, iar
seminţele de bostan 2 ore.
Rade
coaja de la două portocale, curăţă de coajă cele trei portocale şi coaja nerasă
de la a treia portocală tai-o mărunt. Feliile de portocală le tai în cuburi
mici.
Râşneşte
seminţele şi nucile, amestecă-le cu siropul de agave, cojile de portocale,
cuburile de portocală şi feliile de banane. Amestecă bine până obţii o pasta,
după care adaugă făina de orz verde şi tărâţea de psylium. Mai amestecă până se
încorporează bine toate şi se obţine un aluat ca o plastilină.
Întinde
aluatul pe o folie alimentară, şi acoper-o tot cu folie aliementară. Întinde cu
sucitorul până obţii o foaie groasă de 4-5mm, după care trebuie deshidratate.
Dulce
acrişor şi parfum unic portocaliu m-a invadat dându-mi fiori de dulci plăceri.
Am gustat clipa din plin şi, parcă cu un uşor regret, am privit cu nostalgie la
iarna ce-a trecut dăruindu-mi parfum dulceag de portocală şi prospeţimea
cetinii mereu verzi.
o sa fac si eu , am acum ceva asemanator pentru mai multe zile , dar sigur imi vor placea si cu portocale !
RăspundețiȘtergereDa, portocalele dau un parfum deosebit. Si cum se termina iarna, si portocalele vor pleca de la noi pana la iarna.
Ștergere