Supele creme sunt consistente şi, cel puţin pentru mine, reprezintă un prânz delicios. De altfel, eu consum la o masa un singur fel de mâncare. Aşa m-am obişnuit de foarte mulţi ani şi ar fi pentru mine un adevărat chin digestiv să consum 2-3 feluri la o singură masă.
Ingrediente o porţie
2-3 roşii
foarte coapte
½ ardei gras roşu
1 felie
ardei iute
4-5 felii
de roşii deshidratate
½ cană
ciuperci deshidratate/ uscate
1 lingură
seminţe de cânepă decorticate
1 morcov
micuţ
1 lingură
ulei de seminţe de struguri
2-3 fire
de mărar
Preparare
Dacă este
o perioadă în care pieţele nu au roşii autohtone culese din grădini , adică,
iarna, primăvara, atunci eu apelez la congelator. Toamna îmi fac provizii cu
roşii şi le congelez întregi în pungi, pe porţii. Şi uite aşa, iarna am grădina
la mine în congelator.
Cu
ciupercile este mai complicat. Eu le usuc (ghebe, hribi…). De fapt, nu eu le
usuc, am o mamaie care-mi face acest serviciu. Le usucă pe şiraguri de aţă ca
pe mărgele. Sunt delicioase iarna. Dacă nu aia aşa ceva, le mai poţi deshidrata.
Şi dacă nici acest lucru nu este posibil, atunci poţi folosi ciupercile
congelate. Spun asta că este de preferat să foloseşti ciuperci de pădure:
hribi, ghebe, etc. Se găsesc la magazine în pachete de 500 gr. Unele sunt chiar
amestecuri de ciuperci, un deliciu.
Deci:
Răstoarnă
într-un blender: roşiile, ½ din cantitatea de ciuperci, ardeiul gras şi iute,
morcovul, uleiul. Mixează bine până obţii o cremă foarte bine. Dacă ai ciuperci
uscate, este bine să le hidratezi cam 2-3 ore şi schimbă măcar o dată apa. Dacă
foloseşti ciuperci congelate, le scurgi bine de apă şi le foloseşti ca atare.
După ce
ai mixat, adaugă puţină apă călduţă, dacă doreşti o consistenţă mai moale. Eu
îi adaug apă căci îmi place mai cremoasă.
Taie
restul de ciuperci în cubuleţe sau fâşii şi le adaugă cremei împreună cu
seminţele de cânepă şi mărarul tăiat mărunt.
Dacă
nu-ţi place ardeiul iute, atunci îl poţi înlocui cu 2 căţei de usturoi pe care
îi adaugi în blender şi-i mixezi odată cu crema.
Să nu te
aştepţi la o simplă şi banală cremă de roşii…. Nu!
Este un
amestec de arome simple, dar unice, gusturi incitante ce ascund tainice chemări
de vacanţe însorite. Cremoasă şi delicată, te răsfaţă cu tandreţea zilelor
toride ce vor veni.
Arata foarte delicios!!!
RăspundețiȘtergereDa, a fost o adevarata placere culinara.
ȘtergereGenial ;) O voi încerca cu plăcere, mulțumim frumos pentru idee
RăspundețiȘtergereSuperrr, o voi încerca cu plăcere, mulțumim frumos pentru idee ;)
RăspundețiȘtergereCu mult drag, Simona.
ȘtergereEste o idee buna pentru cand o sa ajung acasa de la servici. Cred ca o sa folosesc si ardei iute si usturoi, iar in loc de marar o sa pun tarhon. O sa fie la fel de delicios. Multumesc de idee. O zi buna!
RăspundețiȘtergereDa, Dina, merge excelent cu tarhon. Si eu iubesc tarhonul. Urmatoaea supa va avea tarhon. Pofta buna.
Ștergere