Ciocolata,
vis molatic, dulce şi unduitor, îmbată imaginaţia şi dorinţele fiecăruia din
noi…
Ingrediente 2 porţii
1 avocado
foarte copt
10-12 curmale curăţate de sâmburi si hidratate 5-6 ore (musai hidratate!)
1 lingură
cacao
3 linguri
sirop de arţar
4-5
căpşuni coapte
pentru
ornat: 2 căpşuni
Nu este
complicat de preparat, dar îţi trebuiesc câteva ore pentru „aşezarea”
ingredientelor. Poţi face oricând acest deliciu cicolatiu şi puştiul tău va fi
foarte încântat.
Deci:
Mixează
cu ajutorul unui blender, curmalele şi avocado până obţii o cremă fină. Eu
folosesc un mixer de mână vertical de 800 w de care sunt mulţumită: este mai
comod să-l folosesc, obţin creme foarte fine, nu am mult de spălat…
Răstoarnă
crema într-un bol, adaugă cacao şi 2 linguri sirop de arţar. Amestecă toate
ingredientele cu o spatulă din lemn. Pune această cremă, în boluri şi lasă la
răcit în frigider cam 2-3 ore.
Spuma de
căpşuni se face aşa:
Tot cu
ajutorul blenderului, vertical de preferat, mixează 4 căpşuni coapte împreună
cu o lingură sirop de arţar. În câteva secunde se obţine o spumă divină.
Răstoarnă
din această spumă în bolurile cu crema de ciocolată şi ornează cu felii de
căpşuni.
Dacă îţi
place ciocolata să ştii că vei fi cucerit pe loc de acest misterios şi inocent
amestec. Cred că Divinitatea ne-a dăruit ciocolata ca să ne aducă aminte mereu
că perfecţiunea există. Diafană, inegalabilă, dulce şi ameţitoare, m-a învăluit
în vise exotice, dăruindu-mi clipe de lenevire molatică şi plăcută, şi,
afundată în simţuri spiralate, am gustat din plin clipa.
Eee, ce ai tu aici... ? :)
RăspundețiȘtergerebunatati de bunatati. imbata imaginatia, dorintele,, ,,, dar .. te saturi cu o portie? :) :)
si eu tot cu un blender de mana fac mare parte din minunatiile mele :)
spuma de capsuni n-am mai facut de anul trecut , insa am facut saptamana trecuta capsuni in ciocolata. ciocoata homemade. au fost DeLiCioaSe.
Sincer? Nu ma satur cu o portie....
ȘtergereAm facut spuma din fructe congelate si aproape dezghetate. Sunt minunate!
Capsuni in cicolata.... suna ametitor de bun!
o sa incerc , arata apetisant !
RăspundețiȘtergereCoco, se face repede, economic si la gust... te las sa apreciezi dupa de faci. Dar neaparat orneaz-o cu un fruct dulce-acrisor....
ȘtergereWow, arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereEste un deliciu Natalia. Si se prepara foarte usor.
ȘtergereAm incercat, a iesit foarte bun, insa aproape mi-am ars blenderul de la curmale. Trebuiau hidratate cumva sau se pun curmale verzi ( care nu sunt uscate)? Am sarit siropul de artar, curmalele mele au fost extrem de dulci.Nu am avut capsuni, am avut ceva zmeura inghetata. Pustiul nu a asteptat 2 ore sa stea in frigider, nici macar sa se dezghete zmeura asa ca am avut crema de ciocolata cu inghetata de zmeura :)
RăspundețiȘtergereDa, curmalele uscate se hidrateaza cam 5-6 ore. Scuze, omisiunea mea. Normal nu ar fi trebuit sa ai probleme cu blenderul. Poate are puterea mica? Pericol prezinta smochinele, chiar hidratate. Eu asa am ars un blender, dar era mai slabut (600w). Si eu renunt la sirop, asta in functie de curmale. Sper sa-i fi placut micutului, dar cu siguranta este un desert sanatos.
ȘtergereMultumesc.....
Multumesc si eu pentru reteta :) Am un blender verical de putere mica. Pustiul a fost extrem de incintat insa mai mult de fructe.. restul au fost incintati de crema.
RăspundețiȘtergereDaca a fost incantat de fructe este si mai bine.
RăspundețiȘtergere