miercuri, 30 octombrie 2013

postul şi irigările colonice

Postul

„Golirea intestinelor elimină sursa de otrăvire, permiţându-le astfel, sângelui şi energiei să se regenereze în mod natural. Prin curăţarea intestinelor, ne refacem organismul”
Chai Yu-hua



Stilul de viată modern exercită o sarcină toxică extraordinară asupra organelor şi glandelor noastre vitale.  Stomacul este în permanentă plin de alimente denaturate şi consumate în combinatii  incompatibile. Ficatul este umflat şi afectat de efortul  de a descompune cantităţi mari de proteine şi grăsimi de origine animală, dar şi de medicamente şi substanţe toxice, pancreasul se umflă, atingând dimensiuni anormale din cauza nevoii constante de enzime digestive pentru procesarea alimentelor lipsite de enzime, iar în colon se depun straturi peste straturi de substanţe lipicioase care otrăvesc fluxul sanguin.
Dintre toate organele vitale din corp, cel care suferă cel mai mult de pe urma obiceiurilor alimentare moderne este colonul.  Colonul este destinat să funcţioneze la fel de uşor ca şi sistemele de evacuare prin scurgere, pentru a elimina  rapid reziduurile digestive din corp. În schimb a devenit ca o groapă de gunoi stagnantă. Colonul unui bărbat care are o alimentaţie „normală”, adică omnivoră, conţine aproximativ 2,5 kg carne putrezită, nedigerată complet, plus încă 2,5- 5kg de reziduuri toxice dăunătoare depuse dea lungul anilor în pliurile colonului, amestecate cu mucus.
Atunci când mâncarea nesănătoasă sau dăunătoare organismului ajunge în stomac , stomacul transmite imediat impulsuri organului ce produce mucus, avertizându-l. Ştim că mucusul începe să fie produs imediat, astfel încât colonul să fie lubrifiat complet.  12-18 ore mai târziu, când alimentele toxice sau dăunătoare ajung, în cele din urmă, în colon, acesta din urmă este pregătit, căptuşit cu un strat de mucus, pentru ca organismul să nu absoarbă o parte din otravă.  Dacă acest lucru s-ar întâmpla odată sau de câteva ori pe lună, mucusul, după ce este folosit, s-ar dezintegra şi ar fi eliminat încet de colon, fără a dăuna organismului. Dar organismul uman nu este „proiectat” ca acest mecanism de protecţie să fie folosit atât de des cum se întâmplă în ziua de azi. Rezultatul este secreţia unui strat protector peste altul, depunerile ajungând până la o grosime de 3-6 milimetri, sau chiar 12 milimetri, devenind tare şi negru, ca o bucată de cauciuc învechit întărit.  Uneori este eliminat sub forma unei grămezi, cântărind până la 5-6 kilograme şi continuând să elimine timp de câteva zile.

Uite cum arată un colon sănătos:
Şi iată cum arată un colon al omului „modern”:
Se observă bine răsucirile şi întorsăturile întortocheate ale colonului unor persoane aparent sănătoase, colon cu buzunare de mucus compact şi fecale blocate, secţiunile subţiate şi ofilite care s-au degenerat complet.
Această materie poate  putrezi în interior timp de ani şi ani, îmbolnăvindu-vă sau chiar provocându-vă moartea. Toxemia este adevăratul vinovat în cazul marii majorităţi a bolilor cronice şi degenerative.
Vă faceţi iluzii dacă vă imaginaţi că puteţi să curăţaţi aceste depuneri urât mirositoare şi să eliminaţi toxinele blocate din colon doar dacă mâncaţi tărâţe, legume crude şi alte alimente bogate în fibre. Tărâţele şi legume crude sunt atât de  bogate în conţinut fibros, încât nu reuşesc să pătrundă în orificiile mici care rămân în majoritatea tipurilor de colon, pentru eliminarea materiilor fecale.  Este inutil să începeţi o dietă înainte de a elimina din tubul digestiv toate acumulările, deşeurile compacte şi reziduurile toxice acumulate. Există o singură metodă de a curăţa aceste depuneri, şi anume postul şi curăţarea colonului prin intermediul irigării colonice.
Eliminarea alimentelor nedigerate şi a altor produse reziduale este la fel de importantă ca şi digerarea propriu zisă şi asimilarea alimentelor.


Postul este mecanismul de vindecare cel mai vechi şi mai natural din lume. Toate animalele, cu excepţia omului modern, postesc în mod instinctiv atunci când sunt bolnave. Biblia menţionează postul de 74 de ori, şi însuşi Isus Hristos postea în mod frecvent , uneori până la 40 de zile odată. La fel şi Buddha.
Postul este o reacţie universală naturală la boală şi slăbiciune.
Postul declanşează un proces de curăţare miraculos care afectează fiecare celulă şi ţesut de organism în parte. La 24 de ore după ce aţi redus cantitatea de mâncare consumată, enzimele încetează să mai intre în stomac şi ajung în intestine şi în fluxul sanguin, unde circulă şi elimină o mare varietate de materii reziduale, inclusiv celulele moarte şi cele bolnave, microbii dăunători, reziduurile metabolice şi elementele poluante. Toate organele şi glandele au parte de odihnă, în timpul căreia  ţesuturile sunt purificate şi întinerite, iar funcţiile lor sunt echilibrate şi reglate. Întregul tract alimentar este curăţat şi tot ce se elimină prin partea inferioară. Cel mai important beneficiu al postului este acela că purifică şi curăţă fluxul sanguin. Sângele este responsabil pentru transportarea elementelor nutritive şi a oxigenului în fiecare celulă şi trebuie să transporte în afară şi reziduurile toxice de la celule, pentru eliminarea realizată la nivelul rinichilor şi al plămânilor. Sângele este şi paznicul imunologic al organismului, prin el circulând globulele albe, enzimele şi alţi factori imunitari, având misiuni permanente de depistare şi distrugere a „invadatorilor”. Un sânge impur nu poate îndeplini adecvat aceste funcţii.  Car urmare, apar malnutriţia şi scăderea rezistenţei, toxemia devine stare cronică, iar germenii îşi fac de cap invadând ţesuturile cele mai vulnerabile.  Dacă nu-ţi vei purifica organismul în mod repetat, toxemia se gravează din ce în ce mai mult, până când organismul nu o mai poate suporta şi începe să de cureţe singur sub formă de diaree, acnee, furuncule sau „pete de ficat”, transpiraţie urât mirositoare, miros neplăcut al corpului, respiraţie neplăcută, etc., fie renunţă pur şi simplu la luptă şi cedează la boli precum cancerul, tuberculoza, diabet, boli de inimă şi alte boli fatale.
Postul restabileşte, de asemenea, echilibrul normal al PH-ului la nivelul sângelui. În cazul regimului alimentar, yin şi yang se regăsesc în echilibrul acid/alcalin. Acidoza sângelui a devenit a devenit una din marile probleme ale civilizaţiei contemporane şi este vinovată pentru foarte multe neplăceri.  Atunci când acidul se acumulează în sânge în cantităţi intolerabile, fluxul sanguin depune acidul sub formă de cristale la nivelul diferitelor încheieturi, acolo unde formează pinteni, care practic cimentează încheieturile, înlocuind fluidele sinoviale naturale ce lubrifiază încheieturile.  Rezultatul este o artrită dureroasă sau gută care provoacă o stare de slăbiciune. Postul permite enzimelor să pătrundă la nivelul încheieturilor şi să dizolve aceste cristale, restabilind lichidele sinoviale şi mobilitatea încheieturilor. Postul elimină şi acidoza din fluxul sanguin. De fapt, efectele neplăcute din primele 3 zile de post, se datorează în exclusivitate acestor cristale acide şi altor toxine care pătrund în masă în fluxul sanguin, pentru a fi eliminate.
Postul reprezintă o terapie pentru bolile mentale. În Rusia, unde se aplică postul intitulat „terapie prin foame” s-au obţinut rezultate uimitoare, chiar şi în schizofrenie sau nevroză.
Postul este indicat în  impotenţă sau infertilitate.  Colonul înfundat, toxic, influenţează negativ atât sexualitatea masculină cât şi cea feminină, deoarece exercită o presiune asupra organelor şi glandelor sexuale, intervenind în activitatea acestora.
Un colon înfundat şi plin de toxine poate fi cauza multor boli, aparent independente de acesta: dureri de cap, indigestia, constipaţia, probleme respiratorii, febra, articulaţii rigide, tulburări mentale şi emoţionale.
Metoda taoistă tradiţională de curăţare a colonului presupune postul, însoţit de purgative vegetale foarte puternice care dizolvă mucusul şi elimină reziduurile din colon.  O altă metodă, care înlocuieşte purgativele vegetale, este Calea bazată în totalitate pe elementul natural cel mai abundent şi cel mai bun dătător de viaţă: apa. Este o metodă complet mecanică şi nu chimică, folosită la curăţarea completă a colonului fără nici un fel de efecte secundare dăunătoare. Această metodă este irigarea colonului.

Vindecarea colonului cu ajutorul apei

Irigările colonului nu trebuie confundate cu clismele. În cel mai bun caz, clismele curăţă zona rectală şi o mică parte a colonului descendent, dar nu reuşesc să ajungă în zonele transversală şi ascendentă.
Irigările colonului trimit un flux continuu  de apă care curge pe întreaga lungime a colonului.  O irigare colonică minuţioasă deplasează aproximativ 20 de litri de apă prin  colon, în  timpul unei singure şedinţe.
Dacă nu poţi să faci singur acasă, arunci îţi recomand să cauţi să faci aceasta în clinici specializate, cu terapeuţi specializaţi.

Programul de şapte zile de post şi de curăţare a colonului

Programul de şapte zile de post şi curăţare a colonului este un sistem integral de autopurificare, în care se combină beneficiile postului, ale purificatorilor intestinali fibroşi, ale suplimentelor alimentare şi ale irigării colonice zilnice. Este un program complet de detoxifiere a sângelui şi a ţesuturilor care întineresc fiecare organ, glandă, ţesut şi celulă din corp în parte.
De ce şapte zile?
Şapte este un fel de „număr magic” în natură.  Ciclul menstrual al femeii are loc în patru perioade de şapte, ca şi rotirea Lunii în jurul Pământului. Trebuie exact şapte zile pentru a curăţa întregul flux sanguin prin post şi sunt necesare şapte zile pentru a curăţa sistemul limfatic de toxine. La o scară mai largă, trebuie şapte luni pentru ca sistemul endocrin să se echilibreze prin nutriţie şi exerciţii fizice adecvate şi şapte ani pentru înlocuirea fiecărei celule din corp.
Acest program a fost elaborat de V. Earl Irons, care explică:
Timp de şapte zile nu consumaţi absolut nimic, dar nu vă va fi foame deoarece veţi consuma un purificator intestinal: tărâţe din psyllium. Acesta aderă la pereţii colonului, menţine umiditatea, înmoaie şi desprinde materia reziduală.
Purificatorul intestinal trebuie luat de cinci ori pe zi, o data la trei ore: puneţi o lingură cu vârf din făină de seminţe de psyllium (râşneşti seminţele cu râşniţa de cafea) într-un borcan de sticlă cu capac etanş. Adăugaţi 300 ml apă, adăugând puţin suc de fructe sau legume pentru aromă (opţional). Se mai adaugă 1-2 linguri praf din cenuşă vulcanică (Bentonite se găseşte in USA), care acţionează ca un burete magnetic şi ajută la eliminarea toxinelor de pe suprafaţa întregului tub digestiv. Amestecaţi bine toate acestea şi beţi.
Deşi poate părea dur, postul de şapte zile se poate trece destul de uşor. În primul rând că făina de psyllium se umflă în intestine şi ai senzaţia de saţietate, apoi poţi lua supliment praf de iarbă de grâu, ovăz, secară, etc., care ajută la fortificarea organismului.
În timpul postului trebuie să administraţi două irigări colonice pe zi, fiecare cu câte 20 de litri de apă cu ajutorul plăcii „Colema Board” , în cazul in care poţi să faci asta singur.  http://www.colema.com/
Adăugaţi la cei 20 de litri de apă caldă (37-65°C), puţină cafea tare fiartă, care stimulează contracţiile peristaltice naturale ale intestinelor şi conţine acizi care ajută la desprinderea mucusului şi curăţarea peretelui colonului.  Tărâţele de psyllium au aproape 100% conţinut fibros pur. Acesta nu este absorbit sau digerat,  ci ajunge la nivelul organelor interne şi vă curăţă intestinele de reziduuri pe măsură ce trece prin ele. Atunci când ajunge în colon, apa caldă de la irigările colonice ajută la desprinderea reziduurilor toxice compacte de pe peretele colonului şi la eliminarea acestora prin rect.
Pentru cei care nu au încercat niciodată să postească, iată câteva sfaturi:
-          postul este o chestiune personală şi trebuie aplicat benevol şi fără restricţii
-          este o modalitate sigură de a-ţi purifica organismul si fluxul sanguin
Prima zi este uşoară. Trebuie 24 ore pentru ca organismul să declanşeze detoxifierea şi să înceapă să introducă toxine în fluxul sanguin pentru ca apoi să le elimine.
A doua şi a trei zi sunt cele mai dificile. În această perioadă, fluxul sanguin va transporta de până la zece ori mai multe toxine decât cantitatea normală, pe măsură ce organismul excretă elementele toxice acumulate în sânge pentru a fi eliminate. Te vei simţi slăbit, obosit, rigid, vei avea stări de ameţeală şi posibil greaţă. Aceste simptome NU sunt cauzate de deficienţe nutritive, deci să NU întrerupi postul şi să mănânci ceva „pentru întremare”.  În momentul în care mănânci ceva, aceste simptome dispar nu datorită elementelor nutritive din mâncare, ci graţie faptului că alimentele îi transmit organismului mesajul să oprească procesul de detoxifiere şi să se pregătească pentru digestie şi metabolizare.  Cu cât te simţi mai rău în primele trei zile, cu atât sunt mai toxice ţesuturile tale şi cu atât mai bine lucrează programul. La primul post, evacuările de mucus nu vor fi mari pentru că mucusul şi toxinele sunt uscate şi bine impregnate în faldurile colonului, încât sunt necesare 7-8 irigări pentru a fi eliminate.  Vei începe să elimini mucus şi toxinele uscate abia prin a patra zi.
Nu te aştepta să elimini totul în primul post. Durează cam 7 programe de câte şapte zile, cu posturi scurte între aceste perioade şi o atenţie sporită la alimentaţie. Dacă nu poţi să-ţi faci singur irigarea colonică atunci apelează la un terapeut calificat.
Nu consuma alimente solide în timpul programului, şi evită orice suc de fructe/legume crude, cu excepţia a 50-60ml pe care-l amesteci cu apa şi tărâţea de psyllium.
Persoanele cu obezitate excesivă şi bolnavii cronici este bine să nu ţină cele şapte zile de post din primul program deoarece nivelul toxinelor care se pot elimina, fiind foarte mare, poate fi periculos.  Se poate începe cu post de trei zile timp de 3-4 luni, având o alimentaţie raw vegană în proporţie de cel puţin 70-80%, în rest vegană. Acest program te poate ajuta să elimini o parte din toxine pentru ca apoi să intri într-un program de şapte zile de post.
Orice post trebuie terminat cu legume crude, în mod special, morcovi, varză şi salată verde, urmată apoi, la câteva ore, de fructe proaspete crude: mere, pere struguri, etc.

Ţineţi postul complet de şapte zile cu irigări colonice o dată sau de două ori pe an pe tot restul vieţii care va deveni tot mai sănătoasă şi plină de vitalitate. 

Tao- miniposturile  şi excreţia


semiposturile

Programul pe care l-am prezentat aici (       ) este mai degrabă un semipost deoarece include suplimente alimentare şi purificatori intestinali interni.  Alte semiposturi purificatoare sunt cele cu sucuri de fructe şi legume crude, cum ar fi faimoasa cură de struguri. Posturile cu sucuri de fructe şi legume reprezintă o modalitate excelentă de a vă purifica organismul şi de a elimina toate afecţiunile toxice, înainte ca acestea să devină patologice. Alegeţi un suc de fructe sau legume şi consumaţi-l pe toată perioada postului fără alte combinaţii. Acest post poate dura între 3-10 zile. Alegeţi un fruct/legumă care are afinitate pentru organul afectat. De exemplu, strugurii negri sunt buni pentru boli hepatice şi gastrointestinale.
Majoritatea persoanelor care încearcă semipostul cu fructe/legume se simt foarte bine în primele două zile, după care „cad” în zilele 3-4, deoarece este nevoie de 2-3 zile pentru ca detoxifierea să înceapă, dar, odată început, fluxul sanguin devine puternic invadat de substanţe toxice din celule care trebuie eliminate prin rinichi.  Pentru ca un post să aibă efect, trebuie să treceţi prin această perioadă de disconfort purificator.

miniposturile

Minipostul este un post pe o perioadă scurtă de timp, cel mai adesea intre 24 ore şi trei zile. Este recomandat şi postul de 24-36 ore pe săptămână. Acest post se regăseşte şi în practicile multor religii. Acest obicei dă organismului voie să ajungă „la zi” cu digerarea tuturor alimentelor ingerate în timpul săptămânii. Dacă suferiţi de vreo boală atunci este bine să aplici şi irigările colonului, căci ele măresc mult efectele detoxifierii.

excreţia: „cel mai bine este să stai ghemuit”

Toate animalele se ghemuiesc pentru a defeca. Şi omul ar trebui să adopte această poziţie (ca pentru wc-urile turceşti).
Atunci când sunteţi pe vasul de wc, partea inferioară a colonului descendent este înclinată, fiind necesar un  mare efort muscular pentru a evacua intestinele. Intensitatea acestui efort poate să spargă sau să înfunde capilarele minuscule care alimentează sfincterul anal, cauzând formarea hemoroizilor în zonă. Atunci când vă ghemuiţi ca la wc-urile turceşti, colonul se aliniază natural cu rectul şi anusul, care se deschide complet şi fără efort în poziţia ghemuit. În acest fel nu este necesar un efort deosebit pentru eliminare. Dacă vă ghemuiţi veţi elimina mult mai multă materie odată decât atunci când şedeţi pe toaletă.  Într-o poziţie corectă mişcările intestinale sunt rapide, eficiente şi lipsite de efort şi nici nu vă chinuiţi intestinele ca în poziţia şezând.
Dacă suferi de balonări cronice sau de constipaţie poţi face următorul exerciţiu:
Dimineaţa, înainte de a te da jos din pat, roteşte pe abdomen o bilă metalică în direcţia deplasării colonice, adică dinspre partea inferioară dreaptă spre cutia toracică, de-a latul colonului transversal şi din nou în jos, spre stânga,  spre rect. Aceasta este o metoda eficientă de a elimina acumulările de gaze, desprinzând materiile fecale compacte şi stimulând muşchii intestinali inferiori şi să se contracte înainte de prima vizită pe care o faci la toaletă.
O altă metodă pentru combaterea constipaţiei cronice constă în  a-ţi folosi vârfurile degetelor pentru a masa uşor regiunea dintre anus şi capătul coloanei vertebrale (coccisul). Această mişcare stimulează direct colonul şi ajută intestinele leneşe să elimine mai multă materie.  În plus, practică exerciţiul pentru sfincterul anal, contractând şi relaxând în mod ritmic sfincterul de câteva ori pe zi. Această mişcare stimulează glandele din anus să secrete lubrifianţi naturali, care facilitează mult mişcarea scaunelor uscate. Acest exerciţiu elimină şi sângele stătut din sfincterul anal, prevenind formarea hemoroizilor.
Dacă aceste metode tot nu dau rezultatele scontate, poţi să recurgi la alimente laxative, şi doar în ultimă instanţă încearcă un laxativ vegetal uşor, împreună cu o lingură de tărâţe de psyllium.
Nu folosi niciodată laxative de sinteză, adică din farmacii, oricât de „naturale” ar spune că sunt, acestea creează repede dependenţă de stimularea artificială a intestinelor, care face constipaţia să devină o boală cronică.
Dacă urmezi aceste sfaturi, împreună cu un regim alimentar adecvat, nu vei mai suferi niciodată de constipaţie sau balonare, şi nici din  cauza efectelor negative conexe ale toxemiei pe care aceasta o întreţine.
Un colon curat, neblocat, reprezintă una dintre cele mai importante condiţii care trebuie îndeplinite pe calea spre sănătate şi longevitate.
După cum scria alchimistul şi autorul taoist Ko Hung:
„Cei care aspiră la longevitate trebuie să-şi păstreze intestinele curate; ceia care doresc să întârzie moartea trebuie să-şi păstreze intestinele neblocate”

Sursa:
Tao pentru sănătate, sex şi longevitate_  Daniel Reid

7 comentarii:

  1. Multumim frumos pentru acese informatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. De unde se poate procura din Romania ( Europa ) kitul Colema Board, recomandat de catre dr B. Jersen in cartea Ghid de detoxifiere

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu o intrebare-pe pachetul de tarate de Psylium pe care le-am cumparat scrie ca trebuie consumate 1,2 lingurite de 2 ori pe zi. Dumneavoastra recomandati 1 lingura de 5 ori pe zi, in timpul postului de 7 zile. Nu am mai luat niciodata tarate de Psylium, ce cantitate ar trebui sa consum? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu eu recomand, ci Daniel Reid in cartea sa "Tao pentru sănătate, sex şi longevitate".
    Oricum, eu consum 2 linguri dimineata, dar nu fac restrictie daca am o reteta care cuprinde tarate de psyllium. 1-2 linguri sunt recomandate pentru intretinere, pentru o perioada de mai lunga, pe cand, in postul de 7 zile joaca rolul de 'burete"care curata intestinele foarte bine. Se consuma in cantitate mai mare doar in aceste 7 zile. Taratea aceasta nu reprezinta o valoarea nutritiva, nu este rea la gust si ajuta foarte mult la digestie. Dar, ATENTIE!!!!! se bea cel putin 2,5 litri de lichide. Asa cum ai sa observi, atunci cand o dizolvi in apa ea se umfla foarte repede, deci trebuie bauta imediat. Pentru ca ea isi mareste volumul, apa bauta impinge taratea care se face ca un "burete", si daca nu te hidratezi corect, pe langa multe altele, risti sa te constipi.
    Nu trebuie sa-ti faci probleme de cantitate. Foarte multe retete raw vegane contin in compozitia lor aceasta tarate, tocmai ca "leaga" multe compozitii. Nu cred ca este restrictie la cantitate.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca e mai implu si un tratament cu COLOVADA. La care se pot adauga si clismele cu cafea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma scuzati, as dori o informatie : de ce apa pentru irigarea colonului nu intra asa repede ( in carte scrie ca o galeata o termini in 40 minute, ori la sotul meu dureaza si 1 ora jumate) ? specific ca a facut programul de 7 zile dar tot asa de mult timp ia.

    RăspundețiȘtergere