Nu cred
să fie multe persoane care să nu adore ciocolata. Este bine venită la orice oră
din zi şi cu orice ocazie. Însă, ciocolata din magazine nu mai este ciocolata
pe care o devoram cu plăcere acum mulţi ani în urmă.
Ciocolata
de casă pe care o făceam pe vremuri de restrişte, era poate mai adevărată decât
cea din zilele de azi.
Oricum,
ea este destul de greu digerabilă şi nu este recomandată la curele de slăbire.
Şi
totuşi… aşa puţin, de poftă…
Da, uite, de poftă
încerc şi eu să fac ceva care să fie sănătos, fără grăsimi, care să poată fi
gustată şi în dietele de slăbire, dar mai cu moderaţie. Şi, că veni vorba, eu
nu sunt de acord cu aceste cure de slăbire care sunt total ineficiente.
Uite aici care este părerea mea.
Dar să
revin la ciocolată…
Iată o
cremă pe care o poţi prepara destul de repede şi nu trebuie să-ţi fie teamă s-o
împarţi cu bebeluşul tău (bebeluş de cel
puţin 1,5 ani, nu mai micuţ!).
ingrediente (3 porţii)
1 banană
coaptă bine (până se pistruiază)
2 pere
dulci
3-4
linguri sirop de arţar (sau agave)
1 lingură
praf de roşcove (sau cacao raw)
1 linguriţă
rasă praf de ghimber
Curăţă de
coajă şi de cotor perele, curăţă de coajă banana. Pe acestea le mixezi cu
un blender (eu îl folosesc pe cel vertical/ de mână). Adaugă siropul şi
ghimbirul după care mixează bine până obţii o cremă spumoasă. Nu durează mai
mult de 1-1,5 minute. Adaugă praful de roşcove (sau cacao raw, dar de preferat
roşcovele). Mai mixează câteva secunde până se încorporează totul bine.
Lasă la
rece şi „odihnă” o oră. Dacă eşti nerăbdător, nu-i bai, este bună si aşa.
Ce spui?
Nu-i aşa că te-a surprins şi pe tine?
Simplitatea
ei are un farmec ce surprinde şi cucereşte în acelaşi timp, lăsând în urma sa
plăceri misterioase şi dorinţe de vise repetate.
delicios !
RăspundețiȘtergere