De sezon,
urzicile!
De fapt,
de sezon pot fi toată vara. Condiţii: să ai o curte, sa-ti crească urzici, şi,
ultima, dar la fel de importantă: se le ciupeşti vârfurile mereu ca ele să fie
fragede în permanenţă.
Dar, cum
nu toată lumea are asemenea posibilităţi, acum în primăvară se face infuzia de
verde cu urzici.
Nu îţi
mai spun cât de sănătoase sunt urzicile căci, cu siguranţă o simplă căutare pe
Google şi gata: ai toate informaţiile, dar îţi spun cu siguranţă că după o cură
de câteva zile (măcar) cu urzici crude, şi te vei simţi alt om.
Ingrediente (3 porţii):
½ cană
hrişcă crudă (culoare: galben verzui, nu maronie care este prăjită, chiar dacă
nu scrie pe nicio pungă!) pe care o hidratezi 10-11 ore
3 căni
urzici crude
½ cană seminţe floarea soarelui hidratate 11 ore
½ cană seminţe floarea soarelui hidratate 11 ore
3-4 căţei
de usturoi
1 roşie
mijlocie
2-3
linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
Sare,
câteva fire de mărar
Preparare
Pune
urzicile, bine spălate şi scurse de apă, în cuva robotului cu lama S, împreună
cu roşia, şi le mixează până se toc foarte mărunt.
Răstoarnă
urzicile tocate într-un bol. Pune deasupra mărarul tocat fin, usturoiul zdrobit
şi uleiul. Amestecă bine.
Adaugă
hrişca şi seminţele de floarea soarelui hidratate şi scurse de apă. Pune şi
sare de Hymalaia, după gust. La sfârşit pune usturoiul zdrobit şi amestecă
bine.
Sa ştii
că urzicile sunt prietenoase, şi au un parfum proaspăt de pădure pe care, cu
greu, îl vei putea uita. Gustă şi visează la clipe de uitare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu