Sunt
multe de spus despre conopidă, că este sănătoasă, gustoasă…dar cu siguranţă
cancerului nu-i place deloc de ea. Este
inamic al acestei boli, recunoscut de lumea medicală, în mod special
luptă împotriva cancerului de colon. Conopida este protectoare a inimii prin
substanţa pe care o conţine, numită alicina, care previne formarea de cheaguri
de sânge, împiedică oxidarea colesterolului pe artere şi scade tensiunea
arterială. Consumat regulat scade riscul de îmbolnăvire de cardiopatie
ischemică, şi scade riscul de infarct.
Conopida, mai ales cea
crudă, conţine anumite enzime cu nume extrem de complicate (glutation
transferaza, glucuronozil transferaza etc.) care au o proprietate rară:
dezintoxică rapid organismul. Iată câteva aplicaţii medicale: Colesterol şi
trigliceride mărite, Obezitate, supraponderabilitate, Cancer la sân, Cancer de
prostata, Menopauza, si multe altele. Iată de unde m-am documentat: formula As
Uite o
salată delicioasă pe care o fac cu mare plăcere, căci mie îmi place foarte mult
conopida:
3-4
rămurele de conopidă
1 avocado
foarte copt
2 linguri
suc de lămâie
2 linguri
seminţe de susan râşnite
2-3
linguri susan hidratate 11 ore
2
linguriţe ulei de susan
sare roz
(opţional)
pentru
ornat: roşii cherry şi pătrunjel verde
Pune
conopida în cuva robotului şi mixează cu lama S până se toacă mărunt. Separat,
curăţă avocado şi-l zdrobeşte cu o lingură/ spatulă din lemn.
Amestecă
într-un bol crema de avocado, conopida, seminţele de susan râşnite, sucul de
lămâie şi uleiul de susan şi sarea.
Ornează
cu felii de roşii, sau cherry, şi colorează cu frunze de pătrunjel tocat
mărunt.
Poate
pentru că iubesc atât de mult susanul am crezut că am descoperit desfătarea
zeilor? Sau pentru că Divinul ne-a dăruit parte din fericirea zeilor cu
mângâieri parfumate unic de conopidă?
conopida se fierbe sau se pune cruda?
RăspundețiȘtergereConopida este cruda. Se mixeaza buchetele la robot cruda. Este foarte buna cruda. Mie imi place cruda foarte mult. Fiarta are un cu totul alt gust si miros care nu-l prea agreez.
ȘtergereDar susanul hidratat ? cum sau la ce se foloseste ? !?!
RăspundețiȘtergereSusanul se hidrateaza la fel ca celelalte seminte pentru digerarea lor corecta. Laptele de susan (de exemplu) trebuie sa se faca din seminte hidratate. Am facut si din seminte nehidratate si nu aveau gustul atat de bun. Si la crochete se recomanda semintele hidratate. Eu nu le hidratez, insa fac aluatul mai moale si-l las la rece 12 ore, tocmai pentru a compensa lipsa hidratarii semintelor.
Ștergere