Hrişca este un aliment complet şi am mai scris aici despre câteva proprietăţi ale sale.
Deci, nu
am să mai insist la cât de sănătos este să consumi hrişcă, crudă bineînţeles.
Eu o pun
la hidratat de seara până a doua zi, iar dacă nu o gătesc în aceeaşi zi, îi
schimb apa şi o las 48 de ore într-o sita, având grijă să aibă destulă
umezeală. Şi uite aşa, hrişca hidratată devine germeni.
Hrişca o
poţi face în multe combinaţii, dulci, sărate, picante…. după gust şi pofte.
Ingrediente pentru 2 porţii:
1 cană
hrişcă crudă (de culoare galben verzui şi nu maronie)
2-3
linguri germeni de lucernă (sau alţi germeni)
2 linguri
grâu germinat. Nu mai are gluten.
2-3 fire
pătrunjel frunze mărunţit
2-3 fire
de ceapă verde
Maioneza:
½ cană
caju hidratat 5-6 ore minim
Apă plată
2-3
linguri ulei virgin din floarea soarelui
1
linguriţă ulei de susan
Nu este
complicat de realizat, dar trebuie să pui din timp hrişca la hidratat.
Pentru
început trebuie să prepari maioneza:
Hidratează
caju 5-6 ore, după care îl strecori şi-l mai speli puţin sub jet de apă.
Răstoarnă
nucile de caju într-un blender şi le mixează cu puţină apă până obţii o crema
fină. Adaugă uleiurile, puţin câte puţin. După gust poţi să sărezi, dar să nu
foloseşti sare iodata. Eu folosesc sare Himalaya.
Pune
într-un bol hrişca, frunzele de ceapă mărunţite şi maioneza şi amestecă bine.
Pune deasupra germenii şi pătrunjelul mărunţit.
Dacă nu
ai încercat până acum hrişca înnobilată cu maioneză, fa-o acum. Nu vei regreta,
te asigur.
Parfumul
proaspăt de hrişcă se combină perfect cu dulcea maioneză, albă, pufoasă şi
prietenoasă, iar germenii rămân tainici prieteni ce te îmbrăţişează cu
dragoste. Aici şi-au dat întâlnire plăcerile unei dimineţi târzii de duminică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu