vineri, 25 aprilie 2014

raw vegan_ hrişcă cu maioneză


Hrişca este un aliment complet şi am mai scris aici despre câteva proprietăţi ale sale.


Deci, nu am să mai insist la cât de sănătos este să consumi hrişcă, crudă bineînţeles.
Eu o pun la hidratat de seara până a doua zi, iar dacă nu o gătesc în aceeaşi zi, îi schimb apa şi o las 48 de ore într-o sita, având grijă să aibă destulă umezeală. Şi uite aşa, hrişca hidratată devine germeni.
 Hrişca o poţi face în multe combinaţii, dulci, sărate, picante…. după gust şi pofte. 

Ingrediente pentru 2 porţii:

1 cană hrişcă crudă (de culoare galben verzui şi nu maronie)
2-3 linguri germeni de lucernă (sau alţi germeni)
2 linguri grâu germinat. Nu mai are gluten.
2-3 fire pătrunjel frunze mărunţit
2-3 fire de ceapă verde

            Maioneza:
½ cană caju hidratat 5-6 ore minim
Apă plată
2-3 linguri ulei virgin din floarea soarelui 
1 linguriţă  ulei de susan

Nu este complicat de realizat, dar trebuie să pui din timp hrişca la hidratat.

Pentru început trebuie să prepari maioneza:
Hidratează caju 5-6 ore, după care îl strecori şi-l mai speli puţin sub jet de apă.
Răstoarnă nucile de caju într-un blender şi le mixează cu puţină apă până obţii o crema fină. Adaugă uleiurile, puţin câte puţin. După gust poţi să sărezi, dar să nu foloseşti sare iodata. Eu folosesc sare Himalaya.

Pune într-un bol hrişca, frunzele de ceapă mărunţite şi maioneza şi amestecă bine. Pune deasupra germenii şi pătrunjelul mărunţit.

Dacă nu ai încercat până acum hrişca înnobilată cu maioneză, fa-o acum. Nu vei regreta, te asigur.
Parfumul proaspăt de hrişcă se combină perfect cu dulcea maioneză, albă, pufoasă şi prietenoasă, iar germenii rămân tainici prieteni ce te îmbrăţişează cu dragoste. Aici şi-au dat întâlnire plăcerile unei dimineţi târzii de duminică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu