Fac ce
fac, şi mă întorc spre dulciuri, mai ales cu ciocolată. Sau măcar ceva ce aduce
a ciocolată. Şi cum pofta de ciocolată
vine fără să te avertizeze, şi, de cele mai multe ori, duminica, am răscolit
prin cămară să vad ce pot să încropesc.
Mi-am aliniat opţiunile şi, într-un final m-am hotărât. Nu este indicat
în curele de slăbire, dar duminica se face excepţie. Eu am făcut.
Ingrediente
1 cană
nuci Brasilia
1 ½ cană
nuci autohtone
4-5
curmale
2 linguri
ulei cocos
1 banană
foarte coaptă
3 linguri
carob (praf de roşcove)
2-3
picături ulei esenţial alimentar de mentă
1 cană
nuci autohtone pentru tăvălit
Pune
11-12 ore la hidratat nucile autohtone, cu menţiunea să-i schimbi de 3-4 ori
apa în tot acest timp.
Curmalele
le poţi hidrata cam 4-5 ore. Nu arunca apa, s-ar putea să mai ai nevoie.
Pentru
început trebuie să faci crema de ciocolată. Zdrobeşte banana cu o spatulă din
lemn şi mixează curmalele până obţii o cremă. Pune aceste două ingrediente
într-un bol şi adaugă uleiul de cocos, praful de roşcove şi menta. Amestecă
bine până obţii o cremă compactă. Mixează la blender nucile de Brasilia, adaugă
caju şi mai mixează până se toacă mărunt. Răstoarnă nucile în crema de
ciocolată şi amestecă bine cu o spatulă. Consistenţa trebuie sa fie vârtoasă,
ca să poţi modela cu mâna mici bomboane pe care le tăvăleşti în nuci autohtone
tocate mărunt. După ce le-ai pomădat le mai modelezi în palmă atât cât să intre
în compoziţie nucile din pomadă. Le mai
tăvăleşti odată şi le mai modelezi în palmă, dar acum ar trebui ca nucile să
formeze o crustă deasupra.
Aceste
bile de ciocolată le poţi aşeza pe un pat de nuci tocate.
Ce să-ţi
spun? Este un desert pe care-l poţi face repede, fără prea multe pretenţii şi
mofturi, însă te va răsplăti cu tainice plăceri, căci misticele nuci şi dulcele
de ciocolată te vor învălui în clipe de alint unice şi de neuitat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu