Luna
august este fierbinte, seducătoare şi cu vise de vacanţe.
Şi dacă
este vacanţă, cât poate fi de răcoritoare şi incitantă o îngheţată te las pe
tine să descoperi.
Ingrediente:
4-5 pere
dulci
1 banană
foarte coaptă
3-4 nuci
de Brasilia
1 cană
caju hidratat 4-5 ore
1 lingură
ulei de cocos
2-3
linguri sirop de arţar (sau alt îndulcitor) , opţional, funcţie de cât de dulce
doreşti îngheţata
2-3
picături de ulei esenţial de mentă
Preparare
Ca să-ţi
iasă o îngheţată fără ace de gheaţă, mai ales dacă nu ai maşină de făcut
îngheţata, este bine să pui la îngheţat fructele tăiate felii.
După ce
s-au îngheţat, scoate-le din congelator, lasă-le să se dezgheţe pe jumătate şi mixează-le
la blender bine până obţii o cremă fină.
Separat, tot
cu ajutorul blenderului, trebuie să faci o cremă astfel: pentru început mixează
nucile de caju cu uleiul de cocos şi siropul până obţii o cremă fină.
Amestecă
crema de fructe cu crema de nuci, adaugă uleiul de mentă şi nucile de Brasilia
măcinate.
Aşează în
formele dorite crema obţinută. Eu am folosit forme de silicon căci se
manevrează mai uşor după ce îngheaţă.
Pune la
congelat.
Şi dacă
zile fierbinţi ţi-au invadat cu tandreţe existenţa, atunci o cupă de îngheţată
este darul zeilor pentru un alint divin.
Deşi
palidă şi fără culoare, te ameţeşte cu dulci plăceri aromate, amestecuri cremoase şi diafane, te
încântă şi-ţi dăruieşte clipe răcoroase în zile fierbinţi de vară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu