Maionezele
sunt un adevărat deliciu pentru că înnobilează un mănunchi de legume, un pateu,
sau chiar supe.
O
maioneză des folosită de mine este cea din seminţe de floarea soarelui. Este pe
gustul meu, simplă şi hrănitoare. Nu se va „tăia” niciodată, te asigur.
Ingrediente
1 ceaşcă
seminţe floarea soarelui hidratate 11 ore
1/2 linguriţă muştar bobiţe (opţional)
2-3 căţei
usturoi (opţional)
½ ceaşcă
ulei presat la rece din floarea soarelui
2-3
linguriţe ulei de susan
sare
(fără iod)
2-3
linguri suc de lămâie
Pune
într-un blender sau robot cu cuţiul „S” toate ingredientele, mai puţin uleiul.
Adaugă puţină apă plată /izvor şi mixeză bine până obţii o cremă fină. Adaugă
puţin câte puţin uleiul. În final,
adaugi sucul de lămâie funcţie cât îţi place de „acrişor”.
Usturoiul
şi muştarul pot fi opţionale, acestea
fiind adăugate, funcţie pentru ce foloseşti maioneza.
Pentru
nişte sărmăluţe raw cu varză murată, este bun usturoiul, pentru nişte felii de
dovlecei marinaţi, atunci muştarul se combină foarte bine.
Dar
oricare variantă vei alege te asigur că este o maioneză care te va încânta şi
nu va dezamăgi. Este foarte uşor de preparat, şi, în funcţie de combinaţii,
poate sta alături cu multe daruri
din grădina înrourată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu