Suntem în
plină vară , iar piaţa este verde, verde, aşa cum îmi place mie. De câte ori merg în piaţă mi
se umple fiinţa de energie vie, tumultoasă şi parfumată. Îmi fac provizii
pentru suflet şi trup.
Caut produsele
noastre pentru că mai au gustul şi
mirosul de altă dată. Nu vreau să rămân doar cu amintirile… şi ele se pot
pierde.
Deci, am
plecat în piaţă pentru o reconectare cu pământul. Ce să-i faci, aşa se întâmplă
la oraşul cu blocuri, în piaţă îţi mai poţi face conectarea.
Printre
oameni grăbiţi şi precupeţe cunoscute, mai zăresc câteva feţe noi, brăzdate de
soare şi mâini bătătorite. Da, pe ei îi cătam, dragii noştri ţărani.
Am zărit în
colţul halei, pe o margine de tarabă, o mamaie ce stătea cu cap plecat către un
morman de gulii rotunjoare,de parcă îşi făcea plecăciune către ele.
Am sorbit din priviri
minunea din faţa ei: da, erau gulii plămădite pe pământurile noastre valahe, cu
coaja puţin mată, chiar grosuţă. Le cunosc bine că mai am şi eu la moşie. Da,
ele erau ce-mi doream. Miroseau a proaspăt curat de grădină.
Ingrediente 2 porţii
1 gulie
mărişoară sau 2 mai micuţe
½ ceaşcă
seminţe de floarea soarelui hidratate 11 ore
1
linguriţă ulei virgin de susan
1-2 felii
ardei iute verde
2 linguri
de seminţe de cânepă (opţional)
4-5 fire
de mărar
sare roz
Himalaya
Prea
multe nu ar fi de spus, căci se prepară repede si se consumă la fel de repede.
Curăţă de
coajă gulia, taie în cuburi micuţe de 3cm, apoi mixezi la blender împreună cu
seminţele de floarea soarelui, ardeiul iute şi 2-3 fire de mărar. Adaugă puţină
apă de izvor sau apă plată. După ce obţii o cremă, adaugă uleiul de susan şi
seminţele de cânepă. Am spus „opţional” la seminţele de cânepă pentru că nu
toată lumea are seminţe de cânepă în cămară, dar ele sunt o bogată sursă de
nutrienţi, şi sunt foarte plăcute la gust. Pictezi
deasupra cu mărar tocat.
Gata!
Arata delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina.
ȘtergereMie mi-a placut la nebunie. De fapt imi plac guliile foarte mult, le mananc oricum: salata, supa, crochete... delicioase si hranitoare.