Ador
supele, dar supele raw. Sunt mai ferme, mai parfumate şi, parcă, mai
prietenoase. Dar oricum ar fi, supele,
ca de fapt toată mâncarea, trebuie să fie simple, cu câteva ingrediente şi 2-3
condimente, maxim. Combinaţiile sofisticate îngreunează digestia, ne
îngreunează şi pe noi, gândurile şi simţirile.
Pe piaţă se mai găsesc încă roşii de grădină şi
am considerat oportun să mă înfrupt din ele cât pot.
Şi, cum
se sezon sunt roşiile şi nelipsiţii dovlecei din meniul unui raw food-ist, am
încropit la repezeală o supă cu „fidea” de dovlecei.
Ingrediente pentru 2 porţii
3 roşii
foarte coapte de mărime mijlocie
½
dovlecel micuţ curăţat de coajă
½ cană
caju
1
linguriţă ulei de susan
2
linguriţe verdeaţă : mărar, sau pătrunjel, sau germeni (eu am folosit germeni
de lucernă
sare roz
1 căţel
de usturoi
1 feliuţă
mică de ardei iute roşu
Pune cam
4-5 ore la hidratat nucile de caju.
Răstoarnă
într-un blender toate ingredientele, mai puţin dovlecelul şi verdeaţa. Le
benduieşti bine până obţii o cremă uşoară. Dacă doreşti o supă mai subţire poţi
adăuga puţină apă plată sau de izvor.
Separat
rade dovlecelul pe răzătoarea cu ochiuri mari, mărunţeşte verdeaţa.
Pune în
boluri supa, adaugă „fideaua” din dovlecei şi pictează cu puţin verde.
Ai să
vezi că este supa ce te va încânta şi alinta în acelaşi timp. Chiar dacă afară
este mai rece, căldura roşietică din farfurie te va încânta şi-ţi va aduce
aminte de zilele fierbinţi de vară ce tocmai au trecut în pas grăbit.
Închide
ochii şi visează…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu