Nu prea am
scris despre laptele de dimineaţă tocmai pentru că sunt o multitudine de reţete
foarte uşor de realizat.
Totuşi am
să-ţi scriu despre laptele pe care îl beau cu foarte mare plăcere, în fiecare
zi, un triomix delicios, dar şi sănătos: sâmburi de caise, migdale şi caju.
Sâmburii de caise sunt adevărate minuni, cu proprietăţi curative
de netăgăduit. In medicina chineză sunt folosiţi in tratamentul bolilor
respiratorii, dar şi pentru menţinerea tinereţii biologice. Dar cel mai
important aport la sănătate este vitamina B17 care este de un real ajutor în
lupta împotriva cancerului, cât şi în prevenirea acestuia, tonifică stomacul,
ficatul şi inima. Sâmburii de caise pot fi uşor laxativi datorită conţinutului
de pectină şi celuloză. Areun conţinut bogat în fier şi sunt recomandaţi în
anemie severă. Sunt recomandaţi în cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancerul
mamar, cancerul de colon. (sursa aici )
Despre
migdale
nu am să-ţi spun prea multe pentru că sunt sigură că deja ştii. Totuşi, doar ca
să-ţi amintesc, ele sunt recomandate pentru reducerea colesterolului, contribuie
la prevenirea bolilor de inimă şi a atacurilor de cord. Sprijină la
funcţionarea sănătoasă a creierului şi reduce riscul de producere a bolii
Alzheimer. Sursa Viata verde viu
Despre
caju
ar fi destul de spus, dar, ca să nu te plictisesc, te îndrum să citeşti de aici
Cu cateva
mici informaţii, îţi voi spune cum fac eu un lapte delicios si sănătos.
Cantităţile sunt aleatorii, poţi să schimbi proporţiile după cum îţi place.
Deci, pui în
cantităti egale sâmburi de caise, migdale şi caju. Pentru un litru de lapte ai
nevoie de:
¾ cană sâmburi caise
¾ cană migdale
¾ cană caju
Eu le pun la hidratat pe toate odată,
chiar dacă timpul de hidratare pentru caju este mai mic. Le hidratez de seara
până a doua zi dimineaţa, deci cam 11-12 ore. Le clătesc în jet de apă, le pun
în blender şi le mixez cu apă (cam jumătate din cantitate) până obţin o cremă
foarte fină. Adaug puţin îndulcitor (eu pun 3-4 curmale hidratate şi ele de
seara), un praf de sare roz fără iod şi restul de apă. Le mai mixez câteva
secunde. Mai las la macerat cam ½ oră
după care strecor de pulpă. (Nu
arunca pulpa, poţi face biscuiţi delicioşi. Am să-ţi spun altădată).
Dacă agreezi laptele mai parfumat
poţi adăuga un praf de scorţişoară măcinată.
Parfumul caiselor si dulcele
migdalelor conferă acestui lapte vegetal o nobleţe şi un rafinament de care
doar zeii se bucurau în măreţul lor Olimp. Nu bei doar o cană de lapte vegetal,
ci primeşti un dar divin de sănătate.
Interesantă combinație.Chiar am să încerc.Mulțumesc pentru idee.O zi frumoasă!
RăspundețiȘtergereEste cea mai reusita combinatie pe care am facut-o. Imi place foarte mult si se preteaza la mic dejun sarat sau dulce.
ȘtergereCât este cantitatea de apă?
RăspundețiȘtergereScrie mai sus: cantitatile sunt pentru un litru de lapte. Deci pui pentru inceput 1/2 litru, iar la mixarea finala restul pana la un litru.Daca ti se pare prea concentrat mai poti pune putina apa plata/izvor, sau poti pune mai putina apa daca il vrei mai concentrat. Recomand indulcirea usoara si putina sare. Gustul laptelui se va imbunatati considerabil.
ȘtergereCât este cantitatea de apă folosită?
RăspundețiȘtergere1 litru
Ștergere